RIJEKA, OMIŠALJ, VEPRINAC...

Veliki interes Riječana za besplatne razglede grada; Pogledajte kako je danas bilo na Trsatu

Screenshot Kanala Ri

Udruga Turističkih vodiča Kvarnera organizirala je povodom 30. obljetnice Međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, tradicionalne besplatne razglede grada

60 građana okupilo se ispred Crkve Majke Božje Trsatske kako bi krenulo u besplatni organizirani razgled Trsata.

“Nije nam prvi puta, kad god imamo priliku odemo i volim obilazit grad i učit o njemu uvijek iznova, uvijek se sazna nešto novo, nešto što nismo znali.” – rekla je Milica za Kanal Ri.

“Saznali smo preko novina i čak na televiziji, i na mobitelu. Baš nam je drago da malo obiđemo, više idemo van po svijetu nego po našem kraju i drago nam je da Trsat malo bolje upoznamo iako znamo dosta – tu smo rođeni.” – rekao je Ljubo.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MONIKA INJAC
Snimatelj: IVAN BANOVIĆ
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

Građani su uz stručno vodstvo turističkih vodiča obišli Svetište Majke Božje Trsatske i Trsatski Kaštel. Besplatni turistički razgledi su bili organizirani i u Omišlju, Krku te Veprincu.

“Mi inače organiziramo dva puta godišnje besplatne razglede za građanstvo. Jedan razgled je obavezan na ovaj datum 15.01 jer je to Dan međunarodnog priznanja Rebuplike Hrvatske. Ove godine nam je jako važno da se to održi uživo na što više lokacija jer je ove godine 30. obljetnica. ” – naglasila je Marija Volf Puž, predsjednica Udruge Turističkih vodiča Kvarnera.

Turistički vodiči spadaju među profesije koje su podnijele najveće terete koronakrize. Zbog teške situacije mnogi su turistički vodiči napustili branšu.

“Mi znamo za jako puno naših kolega koji su otišli raditi u Austriju ili Italiju je im nije teško jer dobro raspolažu s dva, tri strana jezika tako da lako nađu posao. I zapravo se malo i brinemo što će biti kada se jednog dana sve vrati u normalu, mi ćemo imat problema jer nećemo imat kvalitetnog kadra.” – objasnila je Volf Puž.

Akcija besplatnih razgleda se i ove godine organizira na inicijativu zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske, a sve u sklopu projekta Upoznajmo našu zemlju koji se provodi od 2018. godine, donosi Kanal Ri.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari