PULJIĆ: 'NIJE KOREKTNO'

Vozač autobusa Robert Puljić dobio otkaz jer je prijavio nepravilnosti? Autotrolej mu ne želi produžiti ugovor…

Autobusi su, kaže Puljić, njegova ljubav odmalena. A upravo je zbog te ljubavi htio da sve dobro funkcionira

I ne bi to bilo čudno da odluka o tome nije donijeta nakon njegova ukazivanja na nepravilnosti u voznom redu.

Ugovor mu istječe sutra, a tvrtka istovremeno preko burze traži nove vozače.

Više u prilogu Ide Balen za RTL Vijesti:

“Vozačke tablice po kojima vozači voze se vrlo često ne slažu s onim što putnici mogu vidjeti u službeno objavljenim voznim redovima. Nije sad da je cijeli vozni red kriv, ali dovoljno da je jedan, dva polaska se ne poklapaju, razlika pet deset minuta i već netko ostaje na cesti”, rekao je Puljić.

Poslao je zato otvoreno pismo Autotroleju, većinskom vlasniku Gradu Rijeci i u osam susjednih gradova i općina, koji su suvlasnici. To je bilo krajem prosinca.

“Jučer me zvala službenica koja je zadužena za razdužnicu, ajmo tako reć, da dođem po tu razdužnicu. Ja sam pitao o čemu je riječ i ona je rekla da koliko vidi da mi ističe ugovor i da je, eto, sutra istek ugovora i prestaje radni odnos”, kazao je Puljić.

Iz Autotroleja odgovaraju da on dulje od dvije godine podnosi razne prigovore i prijedloge od kojih su neki uvaženi.

“On nije prihvaćao niti jednu sugestiju od strane kako Uprave društva tako ni njegovih neposredno nadređenih rukovoditelja. otkada je zaposlenik, odnosno, vozač Autotroleja, imao je i nekoliko nepravilnosti u radu, a na što je bio usmenim putem upozoren”, objasnila je Kristina Prijić, glasnogovornica Autotroleja.

S druge strane riječki gradonačelnik napominje kako nije znao da je priča završila na ovakav način te da ako vozaču ugovor nije produljen zbog javnih istupa, on to ne odobrava.

“Neosporna je činjenica da mu nije produžen ugovor o radu no to je pitanje uprave društva, direktora i međusobnih odnosa unutar tvrtke i radno pravnih odnosa, u koje ja s pozicije gradonačelnika ne mogu ulazit u sve detalje”, rekao je Marko Filipović.

“Razočaran jesam, jer je takav odnos, a nije korektan, ajmo tako reć, nije korektno. U situaciji kad stvarno fali vozača. Sutra, kad meni ističe ugovor u gradu će 12 vozača raditi ujutro i popodne opet”, zaključio je Puljić.

Poručuje da nije imao zle namjere. Već samo želju da neke stvari krenu na bolje, izvještava Ida Balen za RTL Vijesti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views