Vrhunski kuhari u Lovranu napravili pravu ‘feštu od šparoga’!

Priprema je, kažu, jednostavna. Moraju biti dobro kuhane i lijepo začinjene

Fešta od šparoga na trgovima i u restoranima. Glavna atrakcija je golema fritaja. Ljudi iz svih krajeva došli su u Lovran da bi kušali delicije s potpisom vrhunskih kuhara.

Kao da su na Galiji, tako treba veslati po padeli s toliko sastojaka. Jer stotine čekaju na fritaju od šparoga.

“U ovu fritajju će vam ići tisuću jaja, znači tisuću jaja, to smo malo prije pripremili, imamo divlje šparoge, imao pancetu, šunke… maslinovo ulje i obično ulje”, objasnio je kuhar Antonio Benić.

Nekima je ovo bila prilika da ih zavole.

“Šparoge nisam inače jela, jer mi ne odgovara ta gorčina, ali vidim da je tu malo više jaja i mesa tako da taman. Odlično je”, rekla je Biserka iz Zagreba.

A neki ih, pak, osim zbog okusa vole i zbog njihovog djelovanja poput gospodina iz zagrebačkih Dugava. On je na šparoge došao s prijateljima iz matice umirovljenika.

“Moram vam reći da je ovo zaista kvaliteta i delikatesa prvog reda. Hoćete doma sad to radit? Ne da hoću, nego to ću obavezno raditi radi šparoga, kažu da su šparoge afrodizijak”, rekao je Dragutin iz Zagreba.

Priprema je, kažu, jednostavna. Moraju biti dobro kuhane i lijepo začinjene. A onda se služi u raznim varijantama. Najpoznatija je ona s jajima… ali šparoga je svoje mjesto našla u juhama i tortama. Dozvala je i goste iz Zagorja.

“Kada smo čuli da će biti šparoga, došli smo”, rekla je Štefanija.

A ta primorska i istarska kraljica u lovranskim će se restoranima slaviti do kraja travnja.

Ida Balen

Više u VIDEOPRILOGU!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari