"MUKE POD MASKAMA"

VideoVIDEO Zbog (ne)nošenja maske “zaiskrilo” između Ivone Milinović i predsjednika Gradskog vijeća. Pogledajte kako je završilo

foto: screenshot

Kao i prethodne dvije, i  29. sjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke održana je u dvorani Zamet, zbog mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite o održavanju socijalne distance

Na početku sjednice predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat sve prisutne je zamolio da  osim razmaka vijećnici poštuju i odluku da se tokom cijele sjednice vijeća u dvorani koriste zaštitne maske na licima.

U popodnevnom dijelu sjednice za riječ se javila vijećnica Ivona Milinović koja je za govornicom spustila masku uz konstataciju kako je dovoljno udaljena.

Nakon što ju je predsjednik Gradskog vijeća zamolio da vrati masku na lice, Milinović je dodala kako ima kronični bronhitis zbog čega ne može govoriti s maskom na licu. Ubrzo je započela svoje izlaganje i zakašljala se.

“Kolegice Milinović, još i kašljete. Ja bih vas stvarno zamolio, zbog ostalih kolegica i kolega u dvorani, da ipak probate s maskom”, prekinuo ju je Poropat.

U nastavku mu je Ivona Milinović dobacila kako treba znati čitati upute stožera.

A što kažu upute stožera? Tko ne treba nositi masku?

Masku stvarno ne trebaju nositi osobe s teškoćama disanja uslijed kroničnih bolesti, ali…

“Osobe s respiratornom infekcijom uz povišenu temperaturu ili one osobe koje imaju druge znakove koji mogu biti karakteristični za bolest COVID-19, u što spada i kašalj, bez obzira na kroničnu bolest, u prisustvu drugih osoba dužne su nositi masku.”

Donosimo video u kojem možete vidjeti kako je završila kratka prepirka predsjednika Gradskog vijeća Andreja Poropata i Ivone Milinović.

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views