BLOKADE U PROMETU

Zima na Kvarneru i u G. kotaru: Orkanska bura, minusi i snijeg: ‘Ovo nije normalno, drma, nema pomoći tu…’

ilustrativna fotografija Pixsell

Autocestom za Delnice smiju samo osobna vozila. Olujna bura dere, ali asfalt je čist kao suza

Stigla je prava zima s burom i blokadama prometa.

U Gorskom kotaru snijeg i minusi, u Primorju su se ljudi zbog silovitih naleta vjetra zatvorili u kuće. Još je sinoć za promet zatvoren dio autoceste A6 za sva vozila osim osobnih, a zbog zimskih uvjeta noćas i stara cesta prema Rijeci, izvještava Maja Brkljača za RTL Vijesti

Više u VIDEOPRILOGU:

U Bakarcu nemilice dere bura. Uspjenila je more, diže stupove soli. Prometni znak ljulja kao od šale, biljke jedva odolijevaju naletima, klupica nije izdržala. Na cesti nema žive duše, jer se izlazi, kažu mještani, za ljutu nuždu!

„Pretežno se čuje lupanje, najgore što lete i stvari i sve pa bude i štete kod ovakve bure, pogotovo u Bakarcu, zasad mislim da su udari oko 130, večeras se očekuje i više, otprilike oko 150“, kazala je Elizebate Golub iz Bakarca.

Ništa bolje nije ni na putu prema gorju. Na Grobniku su blokirani kamioni. Za njih nema slobodnog pravca prema unutrašnjosti. Od sinoć od 22 sata ne mogu autocestom zbog olujne bure. Ne mogu ni starom, od noćas oko 3.

„Ovo nije normalno, drma, nema pomoći tu, to je takvo vrijeme“, poručio je Mirko Keleš iz Jastrebarskog.

„Stali smo oko 9 i pol sati, skoro 40 tona teški, a nadamo se da ćemo brzo proći“, rekao je Ivan Ivkić, vozač kamiona iz Vodica.

Slobodan kaže da svake zime ostane blokiran dvadesetak puta.

„To je prirodna katastrofa, prvi je mjesec što možete, ništa“, kazao nam je Slobodan Čolar iz Mostara.

Ljuljaju im se šleperi kao ljuske oraha, pa vozači upozoravaju i našu ekipu!

„Čuvajte se i vi jer lete grane, može vas nešto pogodit“, poručio nam je Slobodan Čolar.

„Koji bog pametan je mogao vas istjerat po ovom vremenu, pa ja ne bi kućnog ljubimca potjerao“, kazao je Mirko Keleš iz Jastrebarskog.

Autocestom za Delnice smiju samo osobna vozila. Olujna bura dere, ali asfalt je čist kao suza.

„Autocesta je u dobrom stanju, mislim da su zimske službe ovaj put napravile dobar posao i to je to, treba pažljivo s gasom“, poručio je Alen Brkić iz Delnica.

Pun gas radi se u delničkoj cestarskoj bazi. Ralice krcaju sol, posipaju non stop.

„Prognoziraju da će se snijeg u potpunosti smiriti, međutim bura bi trebala čak i jačati, možda priječi čak u orkansku buru što bi moglo značiti zatvaranje autoceste za sav promet“, izjavio je Valentin Crljenko, voditelj Tehničke jedinice Delnice Hrvatske autoceste.

Ono što je napadalo treba očistiti. Temperatura je ispod nule.

„Na tv-u to sve divno, bajno i krasno izgleda, ali kada se suočiš ono. Lijepo je doći na vikend, ali živjet ovdje ne, nimalo! Preko dana je ok, ali navečer, navečer je blagi užas“, kazala je Magdalena Karlović iz Delnica.

Ali kako kaže Magdalena, na tv-u to uvijek izgleda kao idila. Očito i priroda i kamera, znaju zavarati, izvještava Maja Brkljača za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari