MALE MUDRE GLAVE

Vijećnici Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije održali sastanak s gradonačelnikom i obišli gradske ustanove

Vijećnici novog, 14. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije na početku svoga mandata, već uobičajeno, obilaze važne gradske ustanove.

Upoznavanje s funkcioniranjem Grada započelo je “u središtu zbivanja”, pravim malim kolegijem u uredu gradonačelnika Fernanda Kirigina na kojem su mali vijećnici gradonačelniku postavili različita pitanja, od toga koliko vremena provodi na poslu i što radi u slobodno vrijeme pa do pitanja kako se raspoređuje novac iz gradske blagajne, osobito za potrebe škole i sporta.

Lana Golubović, opatijska dječja gradonačelnica gradonačelnika je pozvala na završnu konferenciju EU projekta „Pokrenimo kotačić u zajednici“ koja će se održati 18. rujna ove godine, a na kojoj će sudjelovati i europarlamentarac Tonino Picula.

Mali su gradski vijećnici nastavili obilazak svih upravnih odjela gradske uprave. U planu njihova cijelotjednog programa je i posjet Gradskoj knjižnici, Dječjem vrtiću Opatija, Javnoj vatrogasnoj postrojbi Opatija, Parkovima, Festivalu Opatija, Lučkoj upravi…

”Današnji početak radnog dana u uredu uljepšao mi je posjet dječjih gradskih vijećnika koji se ovaj tjedan upoznavaju s radom Grada Opatije te njegovih ustanova i tvrtki.

Male mudre glave postavile su brojna konkretna pitanja koja se tiču Grada te su me detaljno izvijestili kako su proveli ljetne praznike koji im ovaj tjedan završavaju.

“Hvala malim vijećnicima na radnom sastanku i ugodnom druženju. Vidim da novih ideja za unapređenje života djece u zajednici nikad ne nedostaje” kazao je gradonačelnik Opatije

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari