ZABAVA CIJELI DAN

GalerijaVINO I VRUJA: U Iki iz mora izvučeno 4000 butelja vina koja su godinu dana ležale u moru

U Iki se održava jedinstvena manifestacija pod nazivom Vino i Vruja. Članovi udruge Ikarski barkajoli, u suradnji s roniocima Javne vatrogasne postrojbe Opatija, opatijskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva te lokalnih ronioca izvukli su iz mora 13 kaveza vina sa 4.000 butelja vina, koje su na dubini od 20 m ležale godinu dana.

Istovremeno je u more spušteno 14 novih kaveza s 5.000 boca vina vinarija Acinger, Ferenac, Herman, Kabola, Iločki podrumi, Rossi, Miklaužić, Prelac, Sosich, Fuhtar, Matić, Vorić, Kliković Mate (Austrija), Marčeta iz Fažane te Meglan iz Slovenije.

Izvlačenju butelja iz ikarskih vruja prisustvovala je i zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić.

U večernjim satima održat će se degustacija vina potopljenih protekle godine kao i ostalih vina ovih prestižnih hrvatskih vinskih kuća, uz  gastro ponudu i glazbeni program.

Sutra će se održati smotra tradicijskih barki. Okupljanje posada započet će u 17 sati, a start regate predviđen je u 20 sati. Nakon završetka regate te podjele nagrada slijedi zabavni program uz DJ-a.

Ova manifestacija tijekom koje se iz dubina ikarske uvale na svjetlo dana izvlače vina renomiranih hrvatskih vinara koja su godinu dana sazrijevala u idealnim uvjetima na izvorima ikarskih vruja održava se osmu godinu zaredom uz podršku Turističke zajednice Grada Opatije i Grada Opatije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views2 Views