"ŽIVA" OPĆINA

VIŠKOVO Čelnici ustanova izvijestili načelnicu Sanju Udović o proteklim i budućim akcijama na dobrobit stanovnika Općine

Foto: Riportal (M.L)

U uvodnom dijelu sastanka načelnica se zahvalila nazočnima na odgovornom ponašanju i uspješnoj koordinaciji te izvršavanju svih redovnih aktivnosti tijekom epidemije koronavirusa

Načelnica Općine Viškovo Sanja Udović sa zamjenikom Denisom Mladenićem i pročelnikom Jedinstvenog upravnog odjela Robertom Simčićem održala je danas operativni sastanak s čelnicima Dječjeg vrtića Viškovo, Komunalnog društva Viškovo, Turističke zajednice, Narodne knjižnice i čitaonica Halubajska zora te Zajednice sportskih udruga Općine Viškovo.

U uvodnom dijelu sastanka načelnica se zahvalila nazočnima na odgovornom ponašanju i uspješnoj koordinaciji te izvršavanju svih redovnih aktivnosti tijekom epidemije koronavirusa koja se polako bliži kraju, barem na neko vrijeme.

Direktorica Turističke zajednice Općine Viškovo Marina Jurić izvijestila je kako je tijekom proteklih mjeseci postavljena nova turistička signalizacija, a obilježena je i nova šetnica. Prvo ljetno događanje u sklopu programa „Prošeći se s manun“ organizirano je već ove subote 19. lipnja kada se u 9 ujutro ispred Stare škole Saršoni kreće u prvu organiziranu šetnju novom kružnom stazom „Na Lončevoj griži“.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Viškovo Ingrid Lončarić pohvalila je dobru suradnju, kako s općinskom upravom, tako i s ostalim ustanovama u kojima je općina osnivač. Naglasila je kako su tijekom ove godine u vrtiću realizirani lijepi projekti poput primjerice Erasmus projekta Siguran vrtić u kojem je općinski vrtić dobio oznaku „Siguran vrtić“ i to zbog provedenih brojnih radionica za djecu i edukacija za djelatnike na temu zaštite zdravlja i pripreme za izvanredne situacije poput potresa.

U suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Općine Viškovo koju je na današnjem sastanku predstavljao tajnik Dino Klaić, ravnateljica je za jesen najavila nastavak dobro prihvaćenog programa „Sport u vrtiću“ gdje djeca iz viškovskog vrtića vježbaju s licenciranom trenericom i tako razvijaju motoričke sposobnosti od najranije dobi.

U sportskom segmentu, u narednom razdoblju se planira unaprjeđenje upravljanja i sadržaja na vanjskom školskom sportskom igralištu te uređenje atletske staze, a nakon što su proljetos završeni radovi u unutrašnjosti dvorane gdje je Općina uložila 220 tisuća kuna u sanaciju krova, bojanje dvorane i svlačionica, nabavu i postavljanje novih koševa za košarku, nogometnih golova, strunjača te ostalih rekvizita.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari