OSMIŠLJAVALI I REALIZIRALI IDEJE

VIŠKOVO Prijem za učenike koji su na 1. Digitalnom učeničkom inkubatoru ostvarili izvrsne rezultate

smart

Nakon edukacije o tome kako razvijati kreativne ideje i ostvariti poduzetničke projekte, učenici su uz podršku učitelja osmišljavali vlastite projekte i njihovu realizaciju.

Načelnica Općine Viškovo Sanja Udović primila je danas u Domu hrvatskih branitelja deveteročlani tim učenica i učenika osmih razreda Osnovne škole Sveti Matej koji su postigli izvrsne rezultate na prvom Digitalnom učeničkom inkubatoru – online sustavu za razvoj kreativnih i poduzetničkih potencijala učenika osnovnih i srednjih škola.

Pokretači prvoga digitalnoga učeničkog inkubatora u Hrvatskoj su Školska knjiga, Institut za inovacije te Znanstveni centar izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment.

Tim pod vodstvom učiteljice hrvatskog jezika Jasmine Mamule koja je na prvom Digitalnom učeničkom inkubatoru proglašena najinovativnijim mentorom čine: Dora Bokulić, Leonarda Čošić, Leon Galović, Ante Kardum, Dora Kučan, Nika Petovar Beletić, Gabriel Pilčić, Karlo Pojer i Leonarda Puškarić.

Nakon edukacije o tome kako razvijati kreativne ideje i ostvariti poduzetničke projekte, učenici su uz podršku učitelja osmišljavali vlastite projekte i njihovu realizaciju. Nakon tromjesečnog rada, prijavili su tri projekta: SOVA (Sretno ozdravljenje uz veselu Azru), Marljive ruke za posebne ekotrenutke i Čuvajmo hrvatski!

“Rad u Digitalnom učeničkom inkubatoru zahtijevao je razradu početne ideje, ali mi smo odlučili otići i korak dalje te smo realizirali projekt Marljive ruke za posebne ekotrenutke. 14. lipnja ispred škole prodavali smo ekoproizvode (sadnice začinskog bilja, voćne salate, reciklirane predmete, zdrave keksiće i sl.). U projekt smo uključili učenike s teškoćama u učenju koji pohađaju poseban razredni odjel naše škole, a od zarađenih novaca kupili smo im mnoštvo društvenih igara i tako im pokazali da su jednako vrijedni i da nam je druženje s njima jako važno”, istaknula je učiteljica Jasmina Mamula govoreći o projektu Marljive ruke za ekoproizvode koji je osvojio 7. mjesto za najbolji projekt u osnovnim školama.

Projekt SOVA (Sretno ozdravljenje uz veselu Azru) koji je osvojio treće mjesto u kategoriji najboljih projekata pruža pomoć bolesnoj djeci u bolnicama, a u razradi ideje tim je surađivao s medicinskim osobljem Dječje bolnice Kantrida.

Sreću na današnjem prijemu nije skrivao ni ravnatelj škole Josip Crnić jer je za projekt Škola za inovacije Osnovna škola Sveti Matej osvojila drugo mjesto u kategoriji najinovativnijih hrvatskih škola.

“Činjenica da je na digitalnom učeničkom inkubatoru bilo prijavljeno više od 1900 učenika i učitelja, više od 160 škola te da je razvijeno više od 170 projekata još više govori o značaju vaših rezultata jer ste zaista imali snažnu konkurenciju. Ponosna sam na vas i na vašu mentoricu Jasminu Mamulu koja je osvojila prvo mjesto za najinovativnijeg mentora. Razvoj kreativnih i poduzetničkih potencijala učenika osnovnih i srednjih škola treba podupirati sustav osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja u cjelini jer ste upravo vi naša budućnost. Projekti koje ste prijavili govore da znate kako poboljšati društvo u kojem živimo. Ovi vaši rezultati pokazuju da se trud, upornost, usvajanje znanje i razvoj vještina itekako cijene. Sigurna sam da ste vrijedni, kreativni i inovativni bili i tijekom svog osnovnoškolskog obrazovanja”, istaknula je nakon uručenja prigodnih poklona općinska načelnica Sanja Udović i pozvala učenike da se najesen jave na redovni natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima kojim Općina Viškovo potiče izvrsnost viškovske mladosti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views