BORBA S KORONAVIRUSOM

VLADIMIR MIĆOVIĆ O STANJU U PGŽ: Strože mjere donose rezultate; Udio oboljelih se ne povećava, postigli smo konstantu

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ u posljednja 24 sata na području županije utvrđen je 121 novi slučaj Covida 19. Ozdravila je 51 osoba.

Ukupno imamo 1051 aktivni slučaj. U posljednja 24 sata testirano je 795 osoba.

Današnji udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih od 15 % značajno je niži od jučerašnjih 22%. Ravnatelj NZZJZ Vladimir Mićović na današnjem je susretu s predstavnicima medija za troznamenkastu brojku zaraženih rekao je da je dobro da nije veća nego proteklih dana.

Značajno je i da se udio starijih osoba u broju oboljelih ne povećava, već se zadržava na konstanti od 10%, kao što je to i kod djece. Udio studenata u ukupnom broju oboljelih je u padu. Strože mjere koje su bile donijete vezano uz okupljanja trebale bi nastaviti donositi rezultate, jer ipak se radi o visokom broju zaraženih. Brojka od 1051 aktivnog slučaja gotovo je polovica broja ukupno zaraženih tijekom cijele epidemije.

Inače, broj testiranja nije smanjen. Nekoliko dana udio pozitivnih osoba u ukupnom broju testiranih je u padu. Za bolesnike u KBC-u Rijeka, koji prima i teške bolesnike iz drugih županija, rekao je da su svi dobro zbrinuti. Vezano uz posjete grobljima ovih dana apelirao je na građane da poštuju sve preporučene mjere zaštite i to ne parcijalno već sve mjere zajedno ( i maske i red i distancu i pranje ruku).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari