RADI ILI NE RADI?

Vlasnik Indiga očajan: Propada plan o bojkotu zabrane i noćnom radu usprkos mjerama?

Ugostitelji-potpisnici apela za noćni rad odnosno bojkot mjera Nacionalnog stožera odustali od prosvjeda. Propada pokušaj građanskog neposluha?!

Nacionalni stožer civilne zaštite RH donio je najnoviju mjeru kojom žele spriječiti širenje zaraze u Hrvatskoj nakon što je danas bio najgori dan od početka epidemije. Donijeli su odluku kako noćni klubovi, barovi i kafići smiju raditi do ponoći.

Odluka stupa na snagu od 14. kolovoza i bit ćeu primjeni 10 dana kada će se odlučiti o nastavku ovisno o epidemiološkoj situaciji.

“Ja ne mogu vjerovat, sad sam čuo da većina koji su se potpisali neće raditi (noću, op.a), pa koji k sam bio na tv, dao intervju, zvao policiju, slao mail u krizni stožer, skupljao potpise i nosio ih na policiju!!! O a di je tu sloga, ma treba nas gazit jos jače kad smo u k…u!!!”, posljednja je javna objava na Facebook profilu Zorana Komljenovića, vlasnika riječkog noćnog bara Indigo.

Komljenović je pokrenuo, zajedno s kolegama ugostiteljima-vlasnicima kafića i barova – inicijativu da neće zatvoriti klubove ni druge ugistiteljske lokale poslije ponoći.

“Jedino ako budemo složni u tome neće nam moći bas ništa jer je to kršenje ljudskog i ustavnog prava ljudi na rad i normalan zivot!!!!U Rijeci nema ni k od korone i da zatvorimo lokale!!!!

Odluke da će zatvorit lokal u kojem bude žarište na par dana dok se ne dezinficira podržavamo i podržavamo mjere zaštite, ali zatvoriti NEĆEMO!!!

Ja sam takvu poruku poslao stožeru, da ćemo se držati mjera, ali da nećemo zatvoriti lokale poslije pola noći. Ako ovo ne napravimo večeras, gazit će nas baš svaki put kad im se digne!!!!!

Dijelite ovo svima molim Vas i podržite nas”, napisao je danas ranije u svojoj poruci podijeljenoj na Facebooku Komljenović, podigavši veliko zanimanje kako posjetitelja tako i drugih Riječana koji su se veselili prvom ozbiljnijem pokušaju građanskog neposluha u koronakrizi.

No prema Komljenovićevim vlastitim riječima odnosno objavi na Facebooku, od svega toga vjerojatno neće biti ništa!

Povezani VIDEO: