PREKO 3000 FOTOGRAFA

”VOLIM SVOJU ŽUPANIJU” U Domu zdravlja PGŽ postavljena izložba Hrvatske zajednice županija

Župan Zlatko Komadina sa suradnicima posjetio je Centar za prevenciju i dijagnostiku kroničnih masovnih bolesti Doma zdravlja PGŽ koji je u trajno vlasništvo dobio postav izložbe Hrvatske zajednice županija, s fotografijama koje prikazuju ljepote svih hrvatskih županija, a čiji su autori fotografi-amateri, ove godine njih preko 3 tisuće.

Prvu nagradu za najbolju fotografiju ove je godine odnio Ivan Kovačić, fotografijom „Čarolija u bijelom“ (Zagrebačka županija) dok je drugo odnosno treće mjesto pripalo Željku Caru („Proljeće“ – Koprivničko-križevačka županija) i Danijelu Hrominu („Puntamika…zajedno u zalazu“ Zadarske županije). Sve su te fotografije oplemenile prostor ove županijske zdravstvene institucije.

Prilikom razgledavanja izložbe župan Zlatko Komadina je podsjetio da Primorsko-goranska županija kroz Dom zdravlja PGŽ prije svega brine o primarnoj zdravstvenoj zaštiti, ali Centrom u Parku Nikole Hosta dokazalo se da se može pružati i kvalitetna specijalistička zdravstvena zaštita. „Ovo je županijski centar specijalistike, jedinstven takav u Hrvatskoj. Njime rasterećujemo KBC Rijeka i omogućujemo dostupnost pregleda građanima. Centar ćemo razvijati i dalje, a uskoro dolazi novi monografski uređaj. Izložbom Hrvatske zajednice županija, koja prikazuje ljepote Hrvatske, željeli smo našim građanima stvoriti još ugodnije uvjete prilikom dolaska na preglede,“ zaključio je Komadina.

Ravnatelj Doma zdravlja PGŽ Vladimir Mozetič zahvalio je PGŽ i Hrvatskoj zajednici županija na inicijativi da se izložba fotografija trajno postavi u prostorima Centra. Podsjetio je kako u Centru Parka Nikole Hosta preko 40-ak zdravstvenih djelatnika, 15 specijalista i 7 subspecijalista iz područja radiologije, urologije, kardiologije, pulmologije, endokrinologije i okulistike kao i specijalist ortodont, protetičari i 2 dentalna kirurga pruža veliki broj usluga. Tijekom 2019. godine Centar je izvršio preko 160 tisuća fizičkih pregleda, a u budućnosti se i to želi dodatno pojačati.

Suradnju s PGŽ pohvalila je i radiologinja dr. Sabina Lenac Juranić, uz posebnu zahvalu županu Zlatku Komadini zahvaljujući kojem je PGŽ županija koja najviše ulaže u zdravstveni sektor. Najavila je skorašnje montiranje novog tehnički unaprijeđenog mamografskog aparata čime će se dodatno ojačati dijagnostika i pomoći u ranom otkrivanju raka dojke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari