"PREKOREDNI KAOS"

Ivaniš: Od okupljanja na misama do cijepljenja preko reda – sve što je drugima zabranjeno, vladajućima je dozvoljeno!

Foto: Mateo Levak/Riportal

“U državi nereda, sasvim jasno, ne postoji niti red cijepljenja iako su ga mjerodavni propisali. Kao što u deinstitucionaliziranoj državi, poput Hrvatske, institucije gube svaki smisao, tako i u državi nereda, poput Hrvatske, vlada kaos pod kontrolom onih koji su ga stvorili”, komentirao je danas situcaiju oko cijepljenja “preko reda” Nikola Ivaniš, počasni predsjednik PGS-a i kandidata za gradonačelnika Rijeke

Povodom “prekorednog kaosa”, kako ga je nazvao, javnosti se danas obratio Nikola Ivaniš, počasni predsjednik PGS-a i kandidata za gradonačelnika Rijeke.

Njegov komentar prenosimo u cijelosti:

“Uistinu je postalo degutantno čitati, slušati i gledati kako se oni koji bi trebali biti primjer ostalima, oni koji i donose zakone, odluke, mjere… sada već svakodnevno besramno i bahato izruguju građanima koji već mjesecima na rubu očaja, ali strpljivo, disciplinarno i odgovorno poštuju propisane mjere i čekaju povratak koliko-toliko normalnom životu.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Istovremeno, članovi Vlade RH, Stožera, Sabora, HDZ-a… bez imalo savjesti, morala, političke i ljudske odgovornosti u višestruko većem broju od dozvoljenog okupljaju se na javnim mjestima: od Plenkovića, Jandrokovića i ostalih na Mirogoju, preko Markotić koja propovijeda, ali ne drži govor na euharistijskom slavlju, do, recimo, ministra Medveda na misi u mjestu pokraj Petrinje…

Sve što je ostalima zabranjeno vladajućima je dozvoljeno, a dok ostale prekršitelje mjera nazivaju bioteroristima i udaraju im kazne, za sebe pronalaze suluda opravdanja.

Ne, njihovo ponašanje nije samo licemjerno već je i kažnjivo! I na tome treba inzistirati!

Što tek reći za cijepljenje preko reda?!

Hrvatski zavod za javno zdravstvo pokrenuo je kampanju cijepljenja naziva „Misli na druge“, isti taj Zavod sačinio je i plan cijepljenja definirajući skupine koje imaju prioritet (djelatnici i korisnici domova za starije te zdravstveni djelatnici, zatim osobe starije od 65 godina i kronični bolesnici pa, na kraju, cjelokupno stanovništvo). Na koje su to druge mislili, naprimjer, rektor Boras i supruga mu ili šef HGK Burilović koji je, izgubljen, u rovu ležao dulje no što je rat trajao; ili „blažena“ Alemka Markotić kada je preko reda cijepila svoju majku u ustanovi u kojoj je ravnateljica; ili vladar hrvatskog rukometa Zoran Gobac ili…

Tko zna tko se sve dočepao jednog od 4000 cjepiva „viška“, da se ne baci!

Dok istovremeno u svom redu još uvijek strpljivo stoje brojni zdravstveni radnici i još brojniji teški kronični bolesnici kojima spasonosno cjepivo doslovno znači život. Ili stare majke i očevi čije kćerke i sinovi nisu na „prioritetnoj listi stranke“. Ili, pak, svi oni koji ne pripadaju krugu „moćnika“, „prijatelja“, „zaslužnih“…

Naprosto je zastrašujuć stupanj neodgovornosti vladajućih, onih koji kreiraju i vode tako nepravedan sustav, posebno predsjednika Vlade RH Plenkovića, resornog ministra Beroša i ravnatelja HZJZ Capaka, koji u svemu tome ne vide gotovo nikakav problem i hladnokrvno sa sebe i bliskih im osoba pokušavaju odbaciti krivnju za evidentan kolaps procesa cijepljenja.

Upravo suprotno, na djelu su eklatantni primjeri zloupotrebe položaja i korupcije koji u ovome slučaju za najugroženije skupine građana doslovno predstavljaju život ili smrt.”, poručio je danas Nikola Ivaniš.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari