TRADICIONALNA GLJIVARIJADA

VOLITE GLJIVE? U subotu ih možete brati uz stručno vodstvo na tradicionalnoj goranskoj Gljivarijadi!

Provedite subotu 18. rujna u branju goranskih gljiva uz stručno vodstvo na tradicionalnoj Gljivarijadi koju organizira Gljivarsko društvo “Grljak Lič” u suradnji s Uredom za turizam Općine Fužine

Sve sudionike očekuje zanimljiv program koje će kulminirati natjecanjem u tri kategorije za najljepši vrganj, najviše ubranih gljiva i, dakako, naj društvo.

Program Gljivarijade započinje u 9 sati u Domu kulture u Liču uz obilan goranski doručak nakon kojeg slijedi berba gljiva.

Po povratku iz šume sve sudionike očekuje domaći grah za ručak i zanimljivo natjecanje.

Na Gljivarijadi mogu sudjelovati i djeca jer su organizatori spojili Dječju gljivarijadu s manifestacijom za odrasle što je ujedno idealna prilika koja spaja revitalizirajući obiteljski boravak u prirodi sa sadržajnom edukacijom.

VIDEO DANA:

Kotizacija u iznosu od 50 kuna uključuje piće dobrodošlice, tradicionalni goranski doručak i ručak, te obilazak kulturno-povijesne zbirke Lič koji će uslijediti nakon proglašenja pobjednika.

Prijave na broj telefona 0992019661 su nužne kako bi se poštovali svi epidemiološki uvjeti.

Ujedno sudionicima Gljivarijade osigurana je mogućnost obilaska atraktivnog izletišta s divljim životinjama Šumska bajka po promotivnoj cijeni ulaznice u iznosu od 10 kuna.

Više informacija o Gljivarijadi i ostalim sadržajima Općine Fužine možete saznati putem Facebook stranice Ureda za turizma Općine Fužine.

I.B.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari