ČESTITKE

Prof. dr. Schnurrer ušla u odbor UEMS-a; Veliko priznanje i KBC-u Rijeka

Prof. dr. Tea Schnurrer-Luke Vrbanić, pročelnica Zavoda za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu KBC-a Rijeka ušla je u članstvo odbora UEMS-a (Board European Union of Medical Specialists) u Sekciji za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu (Physical and Rehabilitation Medicine). 

Prof. Schnurrer-Luke Vrbanić u novoj funkciji članice odbora UEMS-a upravo prisustvuje virtualnom jesenskom sastanku “Virtual Riga General Assembly” na kojem se raspravlja o ključnim iskoracima u razvoju specijalnosti fizikalne medicine i rehabilitacije.

Povodom imenovanja prof. Tei Schnurrer-Luke Vrbanić čestitao je ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. Alen Ružić naglasivši da je ponosan na taj uspjeh, dodajući da je riječ o velikom priznanju i za riječki KBC.

UEMS-a je krovno tijelo za specijalističko usavršavanje doktora medicine u EU, osnovano 1958. i iznimno je važno za harmonizaciju specijalističkog usavršavanja u Republici Hrvatskoj u odnosu na programe i njihovo punopravno međunarodno priznavanje.

Kvaliteta specijalističkog usavršavanja i stroga kontrola stjecanja praktičnih kompetencija u fokusu su KBC-a Rijeka, ali i na nacionalnoj razini. Vrlo je aktivno Nacionalno povjerenstvo za specijalističko usavršavanje doktora medicine koje vodi državni tajnik u Ministarstvu zdravstva i predsjednik Upravnog vijeća KBC-a Rijeka prim. dr. Željko Plazonić. U radu spomenutog Povjerenstva godinama sudjeluje i ravnatelj KBC-a Rijeka prof. Alen Ružić, a presudan doprinos daje bivša dekanica Medicinskog fakulteta u Zagrebu prof. dr. Nada Čikeš koja obnaša odgovornu dužnost potpredsjednice UEMS-a na europskoj razini te svojim zagovaranjem nacionalnih interesa, napretka i izvrsnosti doprinosi kvaliteti diplomiranih doktora u Republici Hrvatskoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari