VOZIŠ-PLATIŠ, STOJIŠ-PLATIŠ: Od sutra kreće naplata parkinga u krugu KBC Kantrida

Kako javnost obavještavaju iz gradske uprave na svojim mrežnim stranicama, od četvrtka 14. prosinca kreće naplata parkiranja u krugu KBC-a Kantrida

Parking će se naplaćivati radnim danom od 7 do 21 sat te subotom od 7 do 18 sati, no prvih 60 minuta parkiranja se neće naplaćivati, baš kao niti parkiranje u vremenu od 16 do 17 sati kada je bolničkim pravilnikom predviđeno vrijeme za posjete bolesnicima. Parkiranje se neće naplaćivati niti nedjeljom i praznikom.

Cijena sata parkiranja bit će identična cijeni sata parkiranja u krugu KBC-a Rijeka i KBC-a Sušak i iznosit će 10 kuna po satu.

Kako podsjećaju iz gradske uprave, do uvođenja naplate parkiranja u krugu KBC-a Rijeka, KBC-a Sušak i sada KBC-a Kantrida došlo je na inicijativu Uprave KBC-a Rijeka koja je ovime željela prije svega uvestu reda u prometovanje bolničkim krugovima te osigurati nesmetan protok vozila – ponajprije onih interventnih. S tim ciljem krajem listopada prošle godine potpisan je i Sporazum o poslovno-tehničkoj suradnji između KBC-a Rijeka, Grada Rijeke, Rijeka plusa te KD Autotrolej.

Analiza uoči potpisivanja sporazuma pokazala je da dnevno, samo kroz lokaciju bolnice u Rijeci, prođe više od 2.000 vozila – a taj su parking, među ostalima, koristili i građani koji rade u okolnim tvrtkama!

Temeljem rečenog Sporazuma Rijeka plus d.o.o. organizira uređenje prometa i naplatu parkiranja unutar granica lokaliteta KBC Rijeka, Sušak i Kantrida. Isto tako, dodaju iz gradske uprave, osigurat će svakodnevnu i stalnu protočnost vozila unutar svih lokaliteta KBC-a, a osigurat će i rezervirana parkirna mjesta za vozila javnog gradskog prijevoza, odnosno minibus i taksi, zatim za vozila osoba s invaliditetom te za vozila dostave za potrebe KBC-a.

U međuvremenu je uvedena i autobusna linija KBC koja povezuje sva lokaliteta KBC –a odnosno Rijeku i Sušak.

Naplata parkinga i u Ulici Vjekoslava Dukića na Gornjoj Vežici

Pored ovoga, iz gradske uprave obavještavaju javnost da u petak 15. siječnja kreće i naplata parkiranja u Ulici Vjekoslava Dukića na Gornjoj Vežici. Parkiralište se nalazi u zoni 1, bez ograničenja parkiranja, s tim da sat parkiranja stoji 4 kune. Parkiranje se naplaćuje od ponedjeljka do petka od 7 do 21 sat, subotom od 7 do 18 sati, dok se nedjeljom, praznikom i blagdanom ne naplaćuje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari