VRIJEME JE ZA RIJEČANKU? Morana Jokić na HNS-ovoj listi za Europski parlament

S obzirom da se za Hrvatsku još ne može reći da je dorasla ispravnom konzumiranju demokracije, upravo na to se Jokić želi fokusirati kod primjene pozitivnih europskih praksi u stvaranju jednog zrelog, komunikativnog i otvorenog društva, istaknuto je na predstavljanju njezine kandidatire

Na HNS-ovoj listi za Europski parlament, koju predvodi međimurski župan Matija Posavec, nalaze se pretežno mlade osobe dokazane u svojim sredinama a među prvima je svoju kandidaturu istaknula i Morana Jokić u prisustvu Stjepana Čuraja, saborskog zastupnika iz redova HNS-a, također kandidata na listi narodnjaka za europarlamentarne izbore.

Najavljujući svoju kandidaturu, Morana Jokić iz riječkog HNS-a je istaknula da će se zalagati za povećanje svijesti o vrijednosti svakog od nas u sustavu koji se zove demokracija.

“To jest sustav različitosti i različitih životnih stilova, uključiv sustav i sustav u kojem se svatko treba osjećati dobrodošlo uz svijest da onaj do njega ne mora imati ista zalaganja kao i on sam”, napomenula je na tiskovnoj konferenciji.

Dugoročni cilj njezine kampanje, naglasila je Jokić, jest osnažiti građane, ali i osvijestiti činjenicu da je svaki naš stav, izrečen ili neizrečen, jedan od niza demokratskih izbora na koje smo pristali, a koji nam je zapravo omogućen demokracijom koju trebamo čuvati i neprestano unaprjeđivati.

S obzirom da se za Hrvatsku još ne može reći da je dorasla ispravnom konzumiranju demokracije, upravo je to dio mentaliteta na koji se Jokić želi fokusirati kod primjene pozitivnih europskih praksi u stvaranju jednog zrelog, komunikativnog i otvorenog društva. Stoga je istaknula da se nada da će i Hrvatska u budućnosti doći do te zrelosti, a svoj doprinos tome vidi i kroz predstojeću kampanju u kojoj će komunicirati upravo ove poruke kako bi i svi građani bili dijelom njezine kampanje kroz zajednički europski put koji želimo graditi.

Demokracija je posao bez kraja, put bez cilja moglo bi se reći jer se sam cilj može definirati kao očuvanje čim boljih procesa, mišljenja su u riječkom HNS-u a takav stav podržao je i Stjepan Čuraj koji je govorio o svom zalaganju za europske standarde u pogledu uvođenja sustava EPSO koji zahtjeva jedinstvene natječaje za javne službe kako bi se osiguralo da čim kvalitetniji i stručniji ljudi budu birani u državnu upravu.

Pored učinkovite javne službe, Čuraj je istaknuo da će se snažno zalagati i za to da hrvatski građani budu izjednačeni s drugim građanima Europske Unije kad je riječ o minimalnoj plaći, mirovini, svima dostupnom zdravstvu i jedinstvenoj kvaliteti proizvoda.

„S obzirom na činjenicu da sam svoj politički put gradila na izravnosti, jasnim porukama, progresivnim idejama koje sam komunicirala kao dio svog osobnog sustava vrijednosti, smatram da je isti takav fokus potreban i u mojoj personaliziranoj kampanji. Upravo zbog toga, za kampanju za Europski parlament odabrala sam temu koja je upravo u suglasju s pojedinačnim političkim odlukama koje sam donosila, a to je tema preobrazbe u građanina Europe koji aktivno nosi procese promjene u vlastitoj mikrosredini“, zaključno je rekla Jokić u svom obraćanju medijima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari