VRIJEME SE PROLJEPŠALO: U Gorskom kotaru ukinuti zimski uvjeti na autocesti

Foto: facebook NiNo Paškvan

Vrijeme se proljepšalo! Rijeka i okolica jutros su se probudili okupani suncem, a snježne oborine u Gorskom kotaru su tijekom noći prestale pa se i promet normalizira

Nakon što je snijeg veći dio jučerašnjeg dana otežavao vožnju kroz Gorski kotar, sinoć u 3 sata zimski su uvjeti ukinuti na autocesti Rijeka – Zagreb između Kikovice i Bosiljeva.

Tom je cestom između priobalja i unutrašnjosti iznova uspostavljen teretni promet kamionima s prikolicom i tegljačima. Kolnici ostalih prometnica Gorskog kotara, gdje se tijekom dana očekuje postupna normalizacija prometa, dodatno se čiste i proširuju, a sve su ceste toga područja prohodne.

Uz temperature do 4 stupnja ispod nule, na Pargu kod Čabra jutros je izmjereno 26, u Delnicama 42, a na području Crnog Luga 45 centimetara snijega.

No Hrvatski autoklub (HAK) i dlaje upozorava na mjere opreza: vozila moraju imati zimsku opremu na većini cesta u središnjoj, sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji, Lici i Gorskom kotaru, i na dionicama državnih cesta DC1 GP Macelj-Karlovac-Slunj-Knin i DC3 Karlovac-Zdihovo-Rijeka.

U ostatku Hrvatske kolnici su mokri i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

DHMZ: Navečer naoblačenje

Ujutro i prijepodne u Slavoniji će biti mjestimice snijega, a u ostalim krajevima unutrašnjosti mjestimice jutarnja magla. Najviša dnevna temperatura između 0 i 4, na moru 9 i 13 Celzijevih stupnjeva, izvijestio je u četvrtak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Danju u većini predjela djelomice ili pretežno sunčano, a navečer uz naoblačenje sa zapada slabe se oborine očekuju na sjevernom Jadranu i u gorju.

Vjetar većinom slab, na istoku Slavonije do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu slaba doumjerena bura, još prijepodne mjestimice i jak sjeverozapadnjak, a poslijepodne na sjevernom dijelu jugozapadnjak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari