ZA SVE MJEŠTANE I GOSTE

WiFi4EU: Besplatan internet dostupan u Dražicama, Podhumu, Martinovom selu i Podkilavcu

Krajem srpnja na javnim površinama na području općine Jelenje omogućen je besplatan internet za sve mještane i goste
Kroz pristupne točke pokriven je tako kompletan centar Dražica, ali i ostale lokacije kao što su Gašparov mlin (Martinovo selo), dio Podhuma (kod rekreativnog parka, čitaonica) i dio Podkilavca (čitaonica).

Korisnik putem pametnog telefona, kada se nalazi na Trgu mlikarice, odabere WiFi mrežu pod nazivom WiFi4EU te potvrdi prijavu. Projekt je financirala Europska komisija u iznosu većim od 110 tisuća kuna. Brzina interneta svakako je prihvatljiva za svakodnevno korištenje, a radi se od 30 MB do 50 MB u sekundi.

– Još jedan obećani projekt u programu Nova snaga Jelenja realizirali smo sredstvima Europske unije. U centru Dražica najveći je protok ljudi stoga smo u potpunosti pokrili taj prostor besplatnim internetom, a također zahvatili smo i rekreativni park u Podhumu, gdje se okuplja dio mladeži, kao i dio Podkilavca, kazao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje dodajući kako je besplatni internet u centru mjesta danas i standard za razvoj turizma, a nekad je ta tehnologija bila rezervirana samo za velike gradove.

Što se razvoja interneta tiče i mogućnosti povećanja brzine u kućanstvima na redu je projekt izgradnje optičke mreže na kompletnom području. Projekt je u visokoj fazi realizacije i ako sve bude po planu iduće godine bi još jedan EU projekt trebao zaživjeti na našem području.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari