TEŠKO ISKORJENJIVE NAVIKE

ZA NE POVJEROVATI! Unatoč zabrani, pješaci i dalje prelaze preko kolnika dvosmjerne ‘Zajčeve’. Evo kako objašnjavaju te ‘pothvate’…

U ulici Ivana Zajca prebojan je pješački prijelaz u blizini kojega je u ponedjeljak nastradala pješakinja. Više u video prilogu!

Da ovaj pješački prijelaz prema Veslarskoj ulici više nije u funkciji jasno govore i postavljeni znakovi.

Ipak, u manje od deset minuta, 10-ak se građana ne mareći ni za zabranu ni za sigurnost odlučilo za opasnu prečicu.

“Vidjeli smo vas, pretrčavali ste cestu.”. “A šta ću, kuda ću, da idem na Žabicu, da mogu doći preko.”. “Nije vas strah za život?”. “Ne.”. Ovako je tekao jedan od razgovora reportera Kanala Ri s pješacima koji krše sve zabrane pa i zdravu logiku.

No, alternative ima, i nije potrebno ići sve do Žabice, kako smatra ova pješakinja. Pomalo zaboravljeni pothodnik, koji je donedavno zbog renovacije bio zatvoren, danas je bio vrlo prometan. I vrlo uredan.

Jednu su gospođu stepenice umorile, no što je sigurno je sigurno, kaže.

Ulica Ivana Zajca oduvijek je bila crna točka u prometu zbog neodgovornih pješaka koji se nisu služili ni pothodnikom ni pješačkim prijelazom.

“Ponovno apeliram na sve naše sugrađane da ne koriste taj pješački prijelaz koji više nije u funkciji i da koriste pothodnik.”, upozorava i Kristina Prijić, glasnogovornica Autotroleja.

Bez grijeha nisu ni vozači koji javni gradski promet otežavaju nepropisnim zaustavljanjem u ulici Ivana Zajca.

“U suradnji s policijom i prometrnim redarstvom pokušavamo to suzbiti, ali sve je to na svijesti naših sugrađana.”, dodaje glasnogovornica Autotroleja.

Kako bi se smanjio pritisak kroz Veslarski ulicu, a ako se ukaže potrebnim, Autotrolej je spreman za izmještanje trase prigradskih linija – autobusi više ne bi išli Fiumarom već s Delte na D 404, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari