POTPORA

Za potpore županijama u sektoru mljekarstvu potpisani ugovori vrijedni 1,5 milijuna kuna

U okviru programa potpore županijskim programima u sektoru mliječnog govedarstva u 2022. godini, Primorsko-goranska, uz Karlovačku, Varaždinsku, Sisačko-moslavačku, Ličko-senjsku, Brodsko-posavsku i Osječko-baranjsku županiju primila je od Ministarstva poljoprivrede novčanu pomoć čiji je cilj očuvanje i razvoj onih koji se nalaze u lancu proizvodnje i prerade mlijeka.

Ugovor je potpisan u nazočnosti ministrice poljoprivrede Marije Vučković, državnog tajnika Zdravka Tušeka te ravnatelja Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane Zdravka Baraćema. Zahvaljujući sredstvima programa, omogućeno je sufinanciranje tri mjere koje uključuju uzgoj i kupovinu junica namijenjenih proizvodnji mlijeka, ali i sufinanciranje troškova sakupljanja i prijevoza mlijeka.

U ime Primorsko-goranske županije potpisivanju je prisustvovao zamjenik župana Petar Mamula.

Ciljevi programa su očuvanje likvidnosti gospodarstava koja se bave proizvodnjom mlijeka, povećanje obujma proizvodnje te genetsko unaprjeđenje populacije mliječnih krava u Republici Hrvatskoj.

Kako navode iz resornog Ministarstva, do sada je u sektor mljekarstva putem Programa ruralnog razvoja i COVID mjera pomoći isplaćeno više od 720 milijuna kuna, a do danas je iz Programa ruralnog razvoja za hrvatsko stočarstvo isplaćeno 2,8 milijardi kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari