U SJEDIŠTU PGŽ

Galerija | Betlehemsko svjetlo mira stiglo u Primorsko-goransku županiju

Pročelnik Ureda županije Goran Petrc i predstojnica Kabineta župana Ermina Duraj primili su u sjedištu Primorsko-goranske županije predstavnike Saveza izviđača Rijeke koji su im uručili Betlehemsko svjetlo mira.

Pročelnik Petrc zaželio je dobrodošlicu izviđačima i zahvalio im na donošenju simbola mira, ljubavi, nade, prijateljstva i solidarnosti među ljudima u ovim blagdanskim danima.

“Ovo je vrijeme kad možemo pogledati dane iza nas, biti kritični i ono što je nije dobro odbaciti, a dobro prenijeti u narednu godinu. Vjerujem da će se osjetiti mir i dobrota koju ovu svijetlo nosi“, rekao je pročelnik.

Predstojnica Duraj zahvalila se izviđačima na dolasku i poručila kako se nada da će tijekom godine biti više prilika za ovakva druženja te da će se Primorsko-goranska županija rado odazvati na pozive i nastaviti podupirati rad Saveza.

U ime Saziva Žarko Šeršić uputio je zahvalu Primorsko-goranskoj županiji na tradicionalnom prijemu i dugogodišnjoj suradnji. Istaknuo je da je ovogodišnji moto Saveza izviđača Hrvatske „Posadimo jedno drvo“ te kako se nada da će biti prilika za realiziaciju i te aktivnosti.

Članovi Saveza izviđača Hrvatske od 1993. godine tradicionalno, u vrijeme došašća, iz Beča u zagrebačku katedralu donose Betlehemsko svjetlo mira, nakon čega ga prenose diljem Hrvatske. Osim Primorsko-goranske županije danas će Betlehemsko svijetlo mira odnijeti u Centar 112.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari