ZNAK UPOZORENJA NA DISPLEJU

Za sigurnost pješaka: Na nekoliko lokacija u Rijeci postavljeni svijetleći znakovi upozorenja

Signal i natpis “pješaci” na displeju dodatno upozoravaju na potrebu smanjenja brzine i opreza

Svrha svakog prometnog znaka je regulacija prometa, sigurnost i zaštita pješaka i svih sudionika u prometu.

Obzirom da su pješaci najranjivija skupina u prometu, u sklopu prioriteta mjesnih odbora grada Rijeke, realizirano je postavljanje svjetlećih znakova na nekoliko lokacija.

U zoni pješačkog prijelaza ispred Guvernerove palače, znak s treptačima dodatno signalizira oprez vozačima. U Ulici Podmurvice postavljen je promjenjivi prometni znak koji se uključuje samo kada se detektira prisutnost pješaka.

Kako bi se dodatno vozače upozorilo na pješake, u zavoju u Ulici Kozala do raskrižja s Mihačevom Dragom postavljena su također dva svjetleća prometna znaka s treptačima za oba smjera prometovanja.

Signal i natpis “pješaci” na displeju dodatno upozoravaju na potrebu smanjenja brzine i opreza, tim više što na navedenoj dionici nema nogostupa, već je postavljena odbojna ograda.

Na ovaj način, sinergijom mjesnih odbora, grada i Rijeka plusa, nastoji se povećati senzibilitet vozača za ostale sudionike u prometu, te pružiti maksimalnu zaštitu pješacima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari