DO VRHA ZA SVEGA 7 MINUTA

UŽIVANCIJA NA PLATKU! Nova žičara Radeševo 2 prevezla je prve skijaše: ‘Kvarner na dlanu, pogled je fenomenalan!’

Dan za pamćenje na Platku. Skijaši su došli na svoje. Nova žičara Radeševo 2 počela je s radom. Više u video prilogu!

Dan 25. siječnja 2024. ostat će upisan kao povijesni dan za Platak jer je od izgradnje zadnje žičare na Platku prošlo više od 40 godina.

“Žičara je odlična, nova je, staza je malo zbog vremena lošija, ali tu smo, na Platku smo, u svome gradu i uživamo. Pogled je fenomenalan kao i uvijek, Kvarner na dlanu”, rekao je snowborder Saša Janković za Kanal Ri.

Pogledajte video prilog Kanala Ri:

Primorsko-goranska županija je u Platak uložila 100 milijuna kuna.

“Davne 2006. godine župan Zlatko Komadina je rekao ‘Idemo od tog Platka napraviti skijalište kakvo zaslužuje, kakvo naši građani zaslužuju, i danas smo na dobrom putu da to doživimo”, rekao je Ljudevit Krpan, pročelnik za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima PGŽ .

Nova žičara vrijedna je gotovo 4,8 milijuna eura, najveća je to investicija u povijesti skijališta koju je u potpunosti financirala Primorsko-goranska županija putem Goranskog sportskog centra.

“Super je, tu nam je 10 kilometara od Rijeke, popnete se, vidite more, nemaju to baš skijališta u Italiji, Sloveniji. Samo nam snijeg fali, ali valjda će i toga biti”, kazao je Siniša Sanković.

“Žičara švicarskog proizvođača Bartholet, jednog od najpoznatijih svjetskih proizvođača, četverosjed je s 114 stolica, kapaciteta maksimalno 2400 skijaša. To je gotovo tri puta veći kapacitet u odnosu na staru žičaru koju smo imali ovdje”, objasnio je direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič.

A do vrha Radeševa novom žičarom treba svega 7 minuta, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari