ZAMJENIK ŽUPANA VOJKO BRAUT

Za županijske zdravstvene ustanove osigurano 4,3 milijuna kuna; 36 milijuna kuna EU sredstava ulaže se u luku Rab

Na redovitoj tjednoj konferenciji za novinare u sjedištu Primorsko-goranske županije zamjenik župana Vojko Braut izvijestio je o rasporedu proračunskih sredstava županijskim zdravstvenim ustanovama.

Domu zdravlja Primorsko-goranske županije rasporedit će se iznos od 944.864,00 kn. Od toga 441.000,00 kuna ide za ugradnju druge vertikalno podizne platforme i dvije kose stubišne platforme u zgradi Doma zdravlja PGŽ na otoku Krku. Uz postojeću podiznu platformu koja je ugrađena tijekom 2022. godine, nastavkom ove investicije omogućit će se lakši pristup osobama s invaliditetom i teže pokretljivosti.

Ostalih 503.864,00 kn namijenjeno je radovima na uređenju prostora medicinsko-biokemijskog laboratorija u zgradi Doma zdravlja u Rijeci. Planiranim uređenjem proširit će se prostor gdje je smješten uređaj za biokemijsku analizu uzoraka i zamijeniti postojeća rasvjeta novom LED rasvjetom radi podizanja kvalitete radnog procesa.

Zamjenik Braut informirao je i o nabavci šest sanitetskih vozila za potrebe hitne medicinske službe ukupne vrijednosti 3.425.000,00 kuna. Nabavit će se četiri vozila na 2×2 pogon za sjedište u Rijeci, Ispostave Krk, Mali Lošinj, Rab te dva vozila pogon 4×4 za Ispostavu Čabar i za sjedište u Rijeci, a koja su prilagođena za zimske uvjete.

Ravnatelju Županijske lučke uprave Rab dana je suglasnost za zaključivanje ugovora o javnoj nabavi radova rekonstrukcije i sanacije obale u luci Rab.

Kako je navela resorna pročelnica Nada Milošević, projektom je predviđena izgradnja trećeg gata na ulazu u luku te sanacija obalnog pojasa duljine 365 metara čime se doprinosi otočnom povezivanju i podizanju standarda života stanovnika na otocima. Iznos investicije iznosi 36.529.000,00 kuna, a riječ je o europskim bespovratnim sredstvima, kazala je pročelnica Milošević i dodala da je u postupku javne nabave odabrana ponuda tvrtke SUN ADRIA d.o.o.

Na novinarsko pitanje o mogućem odustajanju od projekta luke Mrtvaška, zamjenik Braut naveo je kako su u tijeku pregovori s izvođačem o nastavku radova. Istaknuo je da oni kasne nešto više od godine dana, a u međuvremenu su porasle i cijene građevinskog materijala i energenata. Podsjetio je na značaj projekta za Lošinj i sve ostale otoke lošinjskog arhipelaga te ponovio da je zahtjev za povratkom linije 311 u nadležnosti Agencije za obalni linijski pomorski promet, dok su zahtjevi mještana Ilovika za sniženjem rive i pristajanjem u luci Mrtvaška tijekom trajanja radova ispunjeni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari