ŠETALIŠTE NA SLATINI

Zablistat će novim sjajem: U Opatiji započinje sanacija zvijezda na Ulici slavnih

U cilju unapređenja stanja na šetalištu na Slatini, na dijelu koji nosi naziv Hrvatska ulica slavnih, Grad Opatija započinje sanaciju postojećih zvijezda.

Već je prošle godine izvršena probna zamjena zvijezde posvećene Draženu Petroviću te su obavljeni i drugi popravci koji se odnose na zamjenu slomljenih ili oštećenih podnih ploča. Ove godine sanirat će se preostalih osam zvijezda za koje je utvrđeno da su s vremenom oštećene te će se dodatno urediti istrošena podloga šetnice.

Na uređenim zvijezdama dodatno će se uklesati i ažurirati aktualni podaci.

Projekt Hrvatska ulica slavnih odvijao se je od kraja 2005. do 2008. godine, a dobitnici zvijezda na Slatini bili su: Dragutin Tadijanović, Miroslav Krleža, Miroslav Radman, Nikola Tesla, Janica Kostelić, Krešimir Ćosić, Oliver Dragojević, Dražen Petrović, Rade Šerbedžija, Fabijan Šovagović, Goran Ivanišević, Matija Ljubek, Ivan Đikić, Ruđer Bošković, Boris Dvornik, Ivo Robić, Ivano Balić, Bernard Vukas, Pero Kvrgić, Tin Ujević, Oliver Mlakar, Đorđe Novković, Željko Reiner, Ivan Supek, Vesna Parun, Ivana Brlić – Mažuranić, Korado Korlević, Slavoljub Eduard Penkala, Miroslav Ćiro Blažević, Zdenko Runjić, Blanka Vlašić i Mate Parlov.

Radovi na Ulici slavnih planiraju se odmah iza Uskrsa, dok je završetak u planu do 1. lipnja 2023. godine.

Spomenuto područje već je sada dio obuhvata budućeg cjelovitog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Trga Slatina. U planu je preseljenje benzinske postaje i autobusnog terminala što je od strateškog interesa za daljnji urbani razvoj grada, kao i za poboljšanje vizualnog identiteta, a što će zasigurno pridonijeti turističkoj ponudi i daljnjem turističkom razvoju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari