“Zacrvenjela” se fontana na Jadranskom trgu!

Foto: Riječanin (Mateo Levak)

Iz Rijekatanka, tvrtke odgovorne za održavanje gradskih fontana, potvrdili su nam da ova pojava nema veze s njihovim postupcima održavanja

Gradska fontana na Jadranskom trgu danas je osvanula u crvenoj boji! Zahvaljujući nekom sredstvu ubačenom u vodu, voda je pocrvenjela pa fontana izgleda vrlo neobično – neki bi rekli i uznemirujuće, zbog tog silnog vodenog crvenila!

Kako smo saznali od dežurnih službenika Rijekatanka, tvrtke odgovorne za održavanje gradskih fontana, u odgovoru na naš upit rekli su da je na teren poslana dežurna ekipa za čišćenje i održavanje fontana te dodali kako ova pojava nema nikakve veze s nekim njihovim redovnim postupcima održavanja.

Kako smo u međuvremenu doznali, riječ je ipak o protestnom činu inicijative “Obrani PRAVO NA IZBOR” koja se na društvenoj mreži obratila sljedećom porukom”:

“Crvena je boja krvlju izborenog prava na pobačaj. Žene su umirale jer su dogme stavljene ispred njihovog zdravlja. Zbog ideja koje će u subotu “miroljubivo hodati” vašim ulicama. Hod “za život” gazi žene, više puta smo to poručile. Ako se ne odupremo sada i ovdje, žene će trpjeti još više, riskirati još više da bi preživjele i bile slobodne”

VIDEO DANA: