FIUMARE 2019: Od utorka na festivalu mora Bal jedara, regate, sajam i uprizorenje »Karolina spašava Rijeku«!

Foto: FB Fiumare

Osmi po redu Kvarnerski festival mora i pomorske tradicije – Fiumare, održat će se u Rijeci od 28. svibnja do 5. lipnja, uz izuzetno bogat program na više od 25 lokacija u gradu

Fiumare je jedinstveni festival koji promiče pomorsku, ribarsku i brodograditeljsku baštinu Rijeke i cijelog Kvarnera, nudeći zanimljiva događanja i aktivnosti namijenjene najširoj publici.

Program festivala najavili su jučer na Botelu Marina predsjednik organizacijskog odbora Robert Mohović iz Koordinacije udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske i brodograđevne baštine Kvarnera i Istre, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, zamjenik župana PGŽ-a Petar Mamula, direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov, stručna suradnica za razvoj proizvoda TZ-a grada Rijeke Helga Večerinović, voditelj Sektora komercijalnih poslova u Lučkoj upravi Rijeka Rajko Jurman te riječki lučki kapetan Darko Glažar.

Festival počinje u utorak 28. svibnja na Korzu kada će se prezentirati tradicijske barke, obnovljene u sklopu europskog projekta »Mala barka 2«, uz svečani defile sudionika festivala.

Iz programa valja izdvojiti i brojne radionice, predavanja, izložbe, prezentacije, uz regatu tradicijskih plovila, regatu u mornarskom veslanju, regatu krstaša, sajam autohtonih proizvoda, turnir u briškuli i trešeti, uprizorenje povijesnog događaja »Karolina spašava Rijeku«, te Bal jedara i svjetla u luci, uz nastup tenora Voljena Grpca i vatromet.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL 

Detalje bogatog programa događanja možete pogledati OVDJE, gdje se može pronaći detaljan program festivala s točnim vremenom i mjestom svakog pojedinog događanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari