ZADUŽILI RIJEKU I HRVATSKU: Bazeni na Kantridi dobit će imena po legendama riječkog vaterpola

Foto: Ilustracija

Dva najveća olimpijska bazena unutar kompleksa Bazeni Kantrida dobit će imena po legendama riječkog vaterpola Zdravku Ćiri Kovačiću i Ivici Jobu Kurtiniju

Odlučeno je to na gradonačelnikovom kolegiju, javljaju mrežne stranice Grada Rijeke. Time je prihvaćena inicijativa Športskog društva “Primorje ’08” koju je na kolegiju predložio pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Igor Načinović.

Gradonačelnik Vojko Obersnel prihvaćajući ovu inicijativu istaknuo je kako je riječ o sportašima koji su zadužili Rijeku i Hrvatsku te da je spomen na njih dodatni poticaj za sve vaterpoliste i druge sportaše.

Ured Grada i Odjel gradske uprave za sport i tehničku kulturu zaduženi su za organiziraju tehničkih uvjeta i logističku podršku. Oni će također koordinirati i sve aktivnosti vezano za izradu, postavljanje i svečano otkrivanje ploča s imenom Zdravko “Ćiro” Kovačić na ulazu u Olimpijski bazen 1, odnosno s imenom Ivica “Jobo” Kurtini na ulazu u Olimpijski bazen 2. TD Rijeka sport pritom će osigurati potrebnu tehničku podršku vezano za realizaciju postavljanja ploča, javljaju mrežne stranice Grada Rijeke.

Zdravko “Ćiro” Kovačić bio je najbolji vaterpolo vratar svijeta 50-tih godina prošlog stoljeća, a 19. travnja 1984. godine uvršten je u Kuću slavnih u vodenim sportovima, u Fort Lauderdaleu u Floridi. Rođen je 5. srpnja 1925. godine u Šibeniku, no već sljedeće godine njegova obitelj preselila je u Sušak. Umro je 1. travnja 2015. godine u Rijeci.

Ivica “Jobo” Kurtini (Ivan Kurtini) bio je jedan od najboljih svjetskih vaterpolo centara i strijelaca svog vremena, a također i reprezentativni plivač slobodnog stila. Rođen je 23. lipnja 1922. godine u Zagrebu, a umro je 12. rujna 1990. godine u Rijeci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari