POVRATAK KAZALIŠTA

“Zajc” otvara vrata 20. svibnja monokomedijom o životu u izolaciji!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U srijedu, 20. svibnja, premijerom monokomedije o životu u izolaciji „Il bonsai ha i rami corti“ / „Bonsai ima kratke grančice“ otvara se HNK Ivana pl. Zajca.

Nakon što su dva mjeseca pripremali program „Zajc uz vas“ kako bi, i dok je zgrada kazališta zatvorena za publiku, gledatelji mogli uživati u kazališnom programu, HNK Ivana pl. Zajca u sklopu popuštanja protuepidemijskih mjera na razini Hrvatske, otvara svoja vrata.

Gledalište je pripremljeno u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sigurno izvođenje kulturnih događaja.

Tako je u parteru postavljeno, umjesto dosadašnjih 294 maksimalno 67 odvojenih sjedala u parteru, pojedinačnih ili u paru, a smanjen je i kapacitet loža.

Za novi početak programa vašeg „Zajca” osmišljen je dvotjedni program naslovljen „Velika revija malih formata“. Premijerna predstava Serene Ferraiuolo i Giuseppea Nicodema kazalištarci posvećuju svojim prijateljicama i prijateljima u Italiji.

Uz ovu predstavu u produkciji Talijanske drame, do kraja svibnja gledatelji će moći vidjeti i nove izvedbe još triju popularnih monodrama koje sjajne glumice dramskog ansambla: „Kurva“ s nenadmašnom Oliverom Baljak, „Down, by law“ u potresnoj izvedbi Jelene Lopatić, i „Lolipop“ glumice i suautorice Aleksandre Stojaković Olenjuk.

Za kraj dramskog programa „Velike revije malih formata” pripremljen je „Corona Cabaret” uz najšašaviji glumačko-glazbeni dvojac „Žlice & gitara” Nikole Nedića i Maria Joveva, te posebnog gosta Deana Krivačića u naslovnoj ulozi – Corone.

Na ulazu u kazalište, nakon obaveze dezinfekcije, sve će posjetiteljice i posjetitelji, ako to žele, dobiti i posebno dizajniranu zaštitnu masku kao poklon najvjernijoj publici. Maske su dizajnirali Manuela Paladin Šabanović i Dobriša Radovanović, a izradile kazališne krojačice.

Glazbeni dio programa donosi niz komornih koncerata članova Riječkog simfonijskog orkestra i zabavne programe koje za gledatelje pripremaju vodeće solistice i solisti riječke Opere: „Operetni evergreeni” i „Naše pjesme vaši snovi”.

Kristini Kolar, Ivani Srbljan, Olgi Kaminskoj, Vanji Zelčić i Anamariji Knego pridružit će se tri tenora, Aljaž Farasin, Domagoj Dorotić, Marko Fortunato, kao i basovi i baritoni Robert Kolar, Slavko Sekulić, Luka Ortar, Dario Bercich i Ivan Šimatović. S njima će zapjevati i zvijezde mjuzikala „Sunset Boulevard” i „Evita” – Elena Brumini i Leonora Surian.

Blagajna s radom počinje u ponedjeljak, 18. svibnja prema uobičajenom radnom vremenu: od ponedjeljka do petka od 9 do 15 sati, subotom od 9  do 13 sati i sat vremena prije predstava/koncerata. Telefonski brojevi blagajne su 051/337-114 i 091-155 51 63, a e-mail blagajna@hnk-zajc.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari