Zajednički Manifest komunističke partije ujedinjenog građanstva Rijeke dijelit će se 1. svibnja na Titovu trgu

Foto: Riječanin

Riječ je o još jednom projektu autora Nemanje Cvijanovića u okvoru EPK a povodom obilježavanja Praznika rada

Autor će darovati po jedno numerirano i potpisano djelo svim građankama i građanima Rijeke u zajedničkom performansu u povodu obilježavanja Praznika rada 1. svibnja 2020. na Titovu trgu

“Zajednički Manifest komunističke partije ujedinjenog građanstva Rijeke projekt je u kojem autor daruje po jedno numerirano i potpisano djelo svim građankama i građanima Rijeke i organizira zajednički performans u povodu obilježavanja Praznika rada.”, stoji u programskoj knjižici Rijeke Europske prijestolnice kulture.

“Zadaća je programa potaknuti svijest lokalne zajednice o osnovnim radničkim pravima i klasnim odnosima u društvu, kao i strategijama otpora i borbe za radnička prava aktivnim sudjelovanjem u razvoju mreže osviještenoga građanstva koje će predstavljati svoje stavove i braniti svoja prava u fizičkom i virtualnom, javnom i medijskom prostoru koristeći se otisnutim pojedinačnim slovima teksta Komunističkog manifesta koji je pretvoren u tisuće autentičnih umjetničkih djela za građanstvo Rijeke.”, dodaje se u opisu.

Autor će umjetnička djela u obliku prvomajskog performansa na Titovu trgu, u suradnji s volonterima i s građanstvom Rijeke, pokušati okupiti u zajedničku knjigu kao osnovu za buduća udruživanja i aktivistička djelovanja.

Foto: Riječanin

S pretpostavkom da će svaki građanin i svaka građanka Rijeke posjedovati po jedno slovo Zajedničkog Manifesta komunističke partije ujedinjenog građanstva Rijeke, namjera umjetnika je svakoga sljedećeg 1. svibnja pozvati Riječanke i Riječane na ujedinjenje u proslavi Praznika rada čitanjem, slaganjem i redistribuiranjem zajedničke revolucionarne knjige.

Uz autora projekta Nemanju Cvijanovića u autorskom timu performansa je i autor dizajna Mario Aničić dok će u realizaciji performativnog dijela projekta sudjelovati volonterski tim Rijeke 2020 te građani Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari