Zajednički Manifest komunističke partije ujedinjenog građanstva Rijeke dijelit će se 1. svibnja na Titovu trgu

Idi na originalni članak
Foto: Riječanin

Riječ je o još jednom projektu autora Nemanje Cvijanovića u okvoru EPK a povodom obilježavanja Praznika rada

Oglas

Autor će darovati po jedno numerirano i potpisano djelo svim građankama i građanima Rijeke u zajedničkom performansu u povodu obilježavanja Praznika rada 1. svibnja 2020. na Titovu trgu

“Zajednički Manifest komunističke partije ujedinjenog građanstva Rijeke projekt je u kojem autor daruje po jedno numerirano i potpisano djelo svim građankama i građanima Rijeke i organizira zajednički performans u povodu obilježavanja Praznika rada.”, stoji u programskoj knjižici Rijeke Europske prijestolnice kulture.

“Zadaća je programa potaknuti svijest lokalne zajednice o osnovnim radničkim pravima i klasnim odnosima u društvu, kao i strategijama otpora i borbe za radnička prava aktivnim sudjelovanjem u razvoju mreže osviještenoga građanstva koje će predstavljati svoje stavove i braniti svoja prava u fizičkom i virtualnom, javnom i medijskom prostoru koristeći se otisnutim pojedinačnim slovima teksta Komunističkog manifesta koji je pretvoren u tisuće autentičnih umjetničkih djela za građanstvo Rijeke.”, dodaje se u opisu.

Autor će umjetnička djela u obliku prvomajskog performansa na Titovu trgu, u suradnji s volonterima i s građanstvom Rijeke, pokušati okupiti u zajedničku knjigu kao osnovu za buduća udruživanja i aktivistička djelovanja.

Foto: Riječanin

S pretpostavkom da će svaki građanin i svaka građanka Rijeke posjedovati po jedno slovo Zajedničkog Manifesta komunističke partije ujedinjenog građanstva Rijeke, namjera umjetnika je svakoga sljedećeg 1. svibnja pozvati Riječanke i Riječane na ujedinjenje u proslavi Praznika rada čitanjem, slaganjem i redistribuiranjem zajedničke revolucionarne knjige.

Uz autora projekta Nemanju Cvijanovića u autorskom timu performansa je i autor dizajna Mario Aničić dok će u realizaciji performativnog dijela projekta sudjelovati volonterski tim Rijeke 2020 te građani Rijeke.

Exit mobile version