ZAJEDNIČKI NASTUP Stranka Pametno podržat će Danka Švorinića na izborima za riječkog gradonačelnika

Zajedničkim nastupom cilj je osigurati pet mjesta u Gradskom vijeću i četiri mjesta u Županijskoj skupštini, istakli su

Stranka Pametno podržat će Danka Švorinića za riječkoga gradonačelnika čime on postaje jedan od glavnih favorita za ulazak u drugi krug izbora, ističu iz tabora obiju stranaka.

„Zajedničkim nastupom cilj je osigurati pet mjesta u Gradskom vijeću i četiri mjesta u Županijskoj skupštini u kojoj vjerujemo da ćemo odlučivati o većini. Lista za Rijeku i Pametno slične su stranke koje se klone populizma, a zalažu za politiku mjerljivih rezultata“, istaknuto je na današnjoj zajedničkoj tiskovnoj konferenciji.

– Pred Rijekom su povijesni izbori na kojima će aktualni gradonačelnik završiti političku karijeru, a Rijeka će umjesto političkoga monopola dobiti pluralizam, istaknuo je gradonačelnički kandidat Liste za Rijeku i Pametnog Danko Švorinić koji misli da je iz toga razloga izrazito bitno da kandidat koji će se s Obersnelom suočiti u drugom krugu bude kandidat koji će donijeti pozitivne promjene jer Rijeka, ne samo da treba novog gradonačelnika, nego treba i novu politiku.

– Kao kandidat želim zastupati pristojnu, građansku i urbanu Rijeku. Umjesto populističkih obećanja, zalažem se za konkretne programe koji će donijeti nova radna mjesta i zaustaviti iseljavanje. Zalažem se za veće poticaje i podršku poduzetnicima, jeftinije komunalne usluge i privlačenje investicija te bih u nastavku kampanje volio da u tom smjeru krenu i moji protukandidati, poručuje Švorinić i nastavlja:

– Dosta nam je obećanja kako će se potrošiti novac građana. Jedan kandidat već gradi kolodvor, drugi dijeli besplatne udžbenike kao da novac građana pada s neba. Svi bi do bankrota nastavili trošiti iz osiromašene gradske kase, a mi se želimo koncentrirati na prijedloge koji će dugoročno omogućiti bogatiji grad i naše sugrađane, zaključio je zadovoljan podrškom koju je dobio od opcije Pametno, ‘moderne i urbane ekipe koja je u dosadašnjem djelovanju pokazala da se zalaže za pametnu politiku čiji je učinke moguće mjeriti po rezultatima’.

Predsjednik Pametnog Rijeka Damir Radulić istaknuo je kako su se s Listom za Rijeku vrlo brzo dogovorili budući da se radi o nezavisnim pojedincima sa svojim stavovima koji su sve ove godine ostali nezavisni od SDP-ove i HDZ-ove politike.

– Stranka Pametno staviti će fokus na poboljšanje kvalitete predškolskog i školskog odgoja i obrazovanja, te inzistirati na dovršetku izrade i početku provođenja kurikularne reforme kao temelja za budućnost. Osim toga zalagati ćemo se za stvaranje povoljne poduzetničke klime i uvjeta poslovanja kako bi Rijeka postala atraktivna novim investicijama koje nas desetljećima zaobilaze. Kada bi Rijeku trebalo nazvati po nekom rock bandu dio bi to Status Quo, godinama se za potrebe izbora iz ormara vade i recikliraju stari i nikada realizirani projekti. Želimo Rijeku kao poželjno mjesto za život i ulaganje kako bi konkretnim mjerama zaustavili demografski porazne pokazatelje i promijenili trendove. Želimo informatizaciju svih usluga u nadležnosti Primorsko – goranske županije ali i dopunjavanje postojećih e-usluga u Gradu Rijeci. Kompetentnost ljudi na rukovodećim funkcijama uz odgovornost i nagrađivanje sukladno ostvarenim rezultatima jednostavna je i univerzalna formula, zaključio je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari