„ZAJEDNO VIŠE MOŽEMO“ Sutra u dvorani OŠ „Dr. Andrija Mohorovičić“ u Matuljima Sajam mogućnosti

U petak, 30. listopada od 9 do 12 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole „Dr. Andrija Mohorovičić“ u Matuljima održat će se Sajam mogućnosti, druga komponenta preventivnog programa „Zajedno više možemo“ u suorganizaciji Policijske uprave primorsko-goranske s partnerima – Vijeće za prevenciju kriminaliteta Liburnije, osnovne škole „Drago Gervais“ iz Brešca, „Dr. Andrija Mohorovičić“ iz Matulja, „Viktor Car Emin“ iz Lovrana te Osnovna škola„Rikard Katalinić Jeretov“ iz Opatije.

Na Sajmu će sudjelovati učenici četvrtih razreda osnovnih škola s područja Liburnije u pratnji roditelja i 23 udruge koje će učenicima ponuditi sportske, kulturne i druge sadržaje kojima mogu kvalitetno ispuniti svoje slobodno vrijeme. Učenici će moći neposredno komunicirati s izlagačima i aktivno sudjelovati u različitim ponuđenim sadržajima poput organiziranih sportskih i kulturnih natjecanja. Cilj Sajma mogućnosti je stvaranje pozitivnog okruženja u kojem će djeca kvalitetno odrastati i uključiti se u aktivan i zdrav život lokalne zajednice-„zajednice koja brine“.

U sklopu Sajma mogućnosti Policijska uprava primorsko-goranska prezentirat će policijsku opremu i tehniku te kroz komunikaciju i druženje između učenika i policijskih službenika nastaviti razvijati odnos povjerenja i sigurnosti.

Nacionalni preventivi program „Zajedno više možemo“ na području Primorsko-goranske županije provodi se od listopada 2010. godine. Uključujući svih pet komponenti, program se provodi za učenike četvrtih, petih i šestih razreda te roditelje učenika šestih razreda osnovnih škola, a usmjeren je na prevenciju zlouporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja, kao i svih drugih oblika rizičnog ponašanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari