KBC RIJEKA Otvorena novouređena zgrada Klinike za radioterapiju i onkologiju

U Kliničkom bolničkom centru Rijeka danas je otvorena novouređena zgrada Klinike za radioterapiju i onkologiju, koja već sutra počinje sa primanjem prvih pacijenata. Projekt uređenja zgrade Klinike za radioterapiju i onkologiju (stare zgrade Villa Gorup) KBC Rijeka započet je u siječnju 2015. godine.

U novouređenoj zgradi nalazi se dnevna bolnica za smještaj dvadeset pacijenata. Uređene su čekaonica, sanitarni čvorovi, prostor za medicinske sestre i administraciju s prijemnim pultom te servisne prostorije. Izvedeni su radovi na svim instalacijama i kanalizaciji.

Onkologija1

Vrijednost radova, opreme i stručnog nadzora je četiri milijuna kuna, a sva sredstva je osigurala Primorsko-goranska županija. Grad Rijeka je financirao uređenje okoliša onkologije sa iznosom od 130 tisuća kuna.

Uzvanicima su se obratili župan Zlatko Komadina, sanacijski upravitelj KBC-a Rijeka Davor Štimac, pomoćnica ministra zdravlja Nataša Zorić, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović i predstojnica Klinike za radioterapiju i onkologiju Ingrid Belac-Lovasić.

Onkologija3

Predstojnica Klinike za radioterapiju i onkologiju Ingrid Belac-Lovasić nazvala je novouređenu zgradu humanim objektom za sve one koji će je morati koristiti, a to su ne samo pacijenti grada Rijeke, već i okolnih županija. Belac-Lovasić je istaknula kako Klinikom, koja radi četrnaest sati dnevno, u danu prođe i do osamdeset pacijenata. Pohvalila se kako Klinika u posljednje vrijeme uopće nema listu čekanja za antitumorska liječenja, što je pokazatelj izvrsnosti riječkih liječnika.

Grad Rijeka je preko svojih tvrtki KD Čistoće i Rijekaprometa u uređenje prometnih površina i okoliša zgrade onkologije uložio nešto više od 130.000,00 kn. U okviru tog iznosa izvedena su asfaltiranja je s pratećim betonskim radovima, kao i hortikulturni radovi te je posađeno ukrasno grmlje i posijana trava. U okolišu sjeverne zgrade onkologije uređeno je jedno manje odmorište s klupom i izvedeni radovi na uređenju okoliša te zgrade čija je fasada neposredno prije obnovljena.

Onkologija4

[highlight] Glavni projekt i izvedbeni projekt uređenja izradila je tvrtka CENTURIO d.o.o., a glavni izvoditelj radova bila je tvrtka ZANATOPREMA, dok je nadzor nad izvođenjem radova vršila tvrtka KARLOLINE d.o.o. [/highlight]

(Mia Mohorić/GR)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari