ZAMET: Ovoga vikenda preko 1700 pasa na Međunarodnoj izložbi pasa CACIB 2019.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U dva izložbena dana, u subotu 23. i nedjelju 24. veljače, na riječkim će izložbama biti izloženo preko 1750 pasa koje će ocjenjivati istaknuti međunarodni kinološki suci, a Riječani će imati priliku vidjeti neke od zaista rijetkih pasmina, poput majmunskog pinčera, meksičkog bezdlakog psa, finskog laphunda ili faraonskog psa.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Kako je kazao predsjednik Sportskog kinološkog kluba Rijeka Igor Dokoza, riječke međunarodne izložbe već šestu godinu zaredam otvaraju izložbenu sezonu u Hrvatskoj. Posjetitelji će moći uživati u predstavnicima 171 pasmine, čiji izlagači dolaze iz 24 zemlje, a koje će ocjenjivati 11 renomiranih sudaca iz SAD-a, Kanade, Irske, Švedske, Belgije, Rusije i Hrvatske.

Izložba, koja će se održavati u dvorani Centra Zamet te na Trgu Riječkih olimpijaca, svečano se otvara u subotu, 23. veljače u 9,30 sati, dok će ocjenjivanje započeti u 10 sati. Revijalni dio, gledateljima najatraktivniji, započinje u 15 sati. Raspored događanja u vidu ocjenjivanja i revije isti je i za nedjelju, 24. veljače, s time  da se u nedjelju bira i najljepši pas obiju izložbi.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Ove godine, prvog izložbenog dana, psi će moći osvojiti i Crufts kvalifikaciju. Psi koji osvoje Crufts kvalifikaciju imaju mogućnost natjecati se na najprestižnijoj izložbi pasa koja se održava u Birminghamu. Hrvatska ima pravo dodjeljivati Crufts kvalifikaciju na dvije izložbe, a ove godine to je izložba u Rijeci i Zagrebu.

Međunarodne izložbe u Rijeci, već tradicionalno, imaju i humanitarni karakter. Ovogodišnji prihod od ulaznica bit će doniran udrugama koje brinu o nezbrinutim životinjama. Udruzi Kitten Safe House i Skloništu za nezbrinute životinje Lič. Ulaznica na CACIB 2019. za djecu je besplatna, dok za odrasle stoji 10 kuna.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Dokoza se zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji ovih izložbi, posebno glavnom pokrovitelju, Gradu Rijeci te Turističkoj zajednici grada Rijeke.

Za održavanja manifestacije, od petka, 22. veljače od 20 sati do nedjelje, 24. veljače u 24 sata na snazi će biti privremena regulacija prometa tijekom koje će prometnice u ulicama Bože Vidasa, Ivana Zavidića i Ante Pilepića postati jednosmjerne i promet će se odvijati smjerom od Ulice Bože Vidasa prema Marčeljevoj dragi.

Više na mrežnim stranicama Međunarodne izložbe pasa CACIB.

VIDEO DANA: