ZAMET: Za “šminkanje” obnovljenog košarkaškog igrališta u subotu kreću 2. Gospodarske igre!

U subotu, 11. svibnja u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva na igralištu Košarkaškog kluba Zamet održat će se druge po redu Gospodarske igre za obnovu košarkaškog igrališta

Na Gospodarskim igrama sudjeluju gospodarski subjekti koji su uplatom kotizacije do 5 tisuća kuna podržali projekt obnove košarkaškog igrališta.

U subotu će njihovi predstavnici okušati u nekoliko disciplina – stolnom tenisu, badmintonu, boćanju i košarci tri na tri – što znači da će zametsko košarkaško igralište postati mjesto pravog team buildinga.

 

„Na ideju obnove igrališta došao sam jer sam i sam svoju košarkašku karijeru započeo na Zametu, a na ovom su igralištu trenirali i mnogi poznati sportaši, poput olimpijca Aramisa Naglića. Pokretanjem inicijative ustvari sam želio na neki način vratiti dug zajednici,“ kazao je Milan Vukajlović, trener Košarkaškog kluba Zamet.

Gospodarskim igrama odazvali su se naftna kompanija INA, Kimi Commerce, Autoklub Rijeka, Kaltenberg, Johnson.hr, Dezinsekcija Rijeka, Elcon Geraetebau te Elektromont Rijeka.

„Izuzetno mi je drago da INA već drugu godinu zaredom ima priliku dati podršku Gospodarskim igrama, koje nose i humanitarnu notu. Na ovaj način ne samo da podržavamo zajednicu, već je ovo doprinos u stvaranju sigurnog mjesta za igru i poticanju mladih da se bave spotom,“ kazao je Erkki Ranta, glavni stručnjak za rafinerije i marketing u INA-i.

 

Gospodarske igre organizira Košarkaški klub Zamet s ciljem nastavka uređenja vanjskog košarkaškog igrališta Kluba. Naime, Sredstvima gradskog proračuna u 2018. godini postavljena je četveroslojna sportska akrilna podloga i novi koševi s nosačima. Volonterskim radom i donacijama fizičkih i pravnih osoba sufinanciran je ostatak radova postavljanja akrilne podloge, nabava pleksiglas ploča sa obručima te provedena akcija čišćenja igrališta. Cilj je bio što hitnije obnoviti košarkaško igralište što je osnovni preduvjet da se oživi košarka (ali i općenito bavljenje sportom) na Zametu, na igralištu koje tradicionalno okuplja velik broj mladih.

Cilj projekta u 2019. godini je urediti okoliš novoobnovljenog košarkaškog terena kako bi on poprimio konačan izgled, a koji je nakon obnove terena postao mjesto svakodnevne aktivnosti rekreativaca i mladih željnih bavljenja košarkom.

Za potpunu funkcionalnost igrališta potrebno je postavljanje montažnih tribina sa 70-ak mjesta na sjevernoj strani igrališta, dvije klupice na južnoj strani igrališta te dva koša za otpad. Ovogodišnji projekt već je započeo iscrtavanjem grafita. Prema ideji Dina Bašića, trinaestogodišnjeg učenika Osnovne škole Zamet, mladi umjetnici Mislav Lešić i Emanuela Lekić učinili su košarkaško igralište vizualno atraktivnijim.

Dragica Fadljević, ravnateljica Direkcije za mjesnu samoupravu, istaknula je kako je u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva Grad Rijeka u 2018. godini osigurao 40 tisuća kuna, a u ovoj 22 i pol tisuće kuna za obnovu košarkaškog igrališta.

Riječki program lokalnog partnerstva provodi se od 2005. godine, a njegova je glavna odlika da građani sami prepoznaju i predlože neki projekt te ga provode u suradnji s ostalim članovima zajednice, od institucija preko klubova i udruga do gospodarskih subjekata, udružujući ljudske i materijalne resurse i financijska sredstva sa sredstvima proračuna Grada Rijeke kako bi podigli kvalitetu života u jednom dijelu ulice, mjesnog odbora, kvarta, grada na korist sugrađana.

Na ovom igralištu uskoro će se održati i sportski susreti mjesnih odbora Grada Rijeke, a Veljko Karabaić iz Zajednice sportova PGŽ-a, koja također podupire projekt uređenja igrališta, izrazio je nadu da će gospodarske igre podići i na županijski nivo, a kao jedan od vidova podupiranja rekreacije na području Primorsko-goranske županije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari