U SKLOPU ERASMUS+ PROJEKTA

Zamjenica gradonačelnika Rijeke primila učitelje osnovnih škola Pećine i Volksschule Triester iz Graza

Zamjenica gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan primila je danas učitelje i ravnateljice OŠ Pećine i OŠ Volksschule Triester iz austrijskog Graza koji u Rijeci borave u sklopu Erasmus+ projekta .

Suradnja i partnerstvo OŠ Pećine i OŠ Volksschule Triester iz Graza temelji se na aktivnosti Mobilnost učitelja programa Erasmus+ kojem je cilj povezivanje osoba i ustanova te omogućavanje učiteljima i nenastavnom osoblju putovanje i učenje u drugim sredinama.

Prigodom susreta sa zamjenicom Krpan razmijenjena su iskustva predstavnika obje škole. Naime, za vrijeme boravka u Rijeci, učitelji iz Graza su u OŠ Pećine prisustvovali na  nastavi, aktivnostima produženog boravka škole te  se upoznali s Odjelom za djecu s teškoćama vida i Prvom knjižnicom za djecu s  oštećenjem vida u Osnovnoj školi Pećine.

Susretu su prisustvovali ravnateljica škole u Grazu Sonja Bartl te učitelji Lukas Kraker i Elke Gassler, Andrea Rubeša, studentica Sveučilišta u Novom Sadu koja je trenutno na praksi u OŠ pećine te voditelj EU projekata OŠ Pećine Igor Vlajnić i ravnateljica OŠ Pećine Jasna Vukonić-Žunič.

U sklopu boravka u Rijeci gosti iz Austrije s domaćinima iz OŠ Pećine posjetili su Muzej grada Rijeke i Dječju kuću te pratili dio radioničkog programa koji se, u sklopu ovogodišnjeg Festivala znanosti, po prvi puta odvija upravo u Dječjoj kući.

Osim suradnje među učiteljima, obje su škole u suradnju uključile i učenike drugih i trećih razreda koji su se predstavili jedni drugima razmijenjenim pismima i likovnim radovima.

Susret učenika planiran je u Rijeci, tijekom rujna ove godine, a očekuje se dolazak oko pedesetak učenika i nastavnika OŠ Volksschule Triester iz Graza.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari