90 OBITELJI NAĆI ĆE SVOJ DOM

POS-ovi stanovi na Martinkovcu bi mogli biti gotovi do kraja godine; Na Zametu se priprema nova lokacija

Na kolegiju gradonačelnika Marka Filipovića prihvaćen je Godišnji izvještaj o poslovanju Agencije za društveno poticanu stanogradnju Grada Rijeke za 2021. godinu

Kako je rekao direktor Hrvoje Šćulac, riječki APOS trenutno gradi stanove po modelu poticane stanogradnje na Martinkovcu te priprema projekt gradnje stanova na Zametu, na lokaciji između Zametske ulice i Ulice Ivana Luppisa, za koji je završena imovinsko-pravna priprema.

Gradonačelnik Filipović izrazio je zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova na Martinkovcu, gdje bi radovi trebali završiti do kraja godine, a 90 riječkih obitelji naći svoj dom. Trenutno je sklopljeno 48 predugovora, a 28 je u tijeku sklapanja.

“Jedna od najbitnijih stavki izbornog programa bila je gradnja novih stanova po modelu POS-a, ali i iznalaženje modela za najam stanova. Krajem svibnja, u suradnji sa Zakladom Friedrich-Ebert-Stiftung održat će se konferencija na kojoj će niz stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva problematizirati koncept dostupnog stanovanja, a sve s ciljem da se omogući najam stanova, naročito za mlade obitelji, kojima je gotovo nemoguće steći vlasništvo nad stanovima, ne samo u Rijeci, već i u cijeloj Hrvatskoj“, kazao je gradonačelnik Filipović.

Usvojen je Godišnji izvještaj o poslovanju Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke za 2021. godinu.

Grad Rijeka bit će pokrovitelj nad proslavom 35. obljetnice osnutka navijačke skupine Armada, planiranom za 7. svibnja na Gatu Karoline Riječke.

Također, trgovačkom društvu Smart RI, koje je u stopostotnom vlasništvu Grada Rijeke dozvoljeno je privremeno korištenje površine javne namjene za postavu multifunkcionalnog uređaja (infopulta) s javnom telefonskom govornicom u Trpimirovoj ulici. Samo postavljanje uređaja je dio aktivnosti projekta Centar kompetencija za pametne gradove, trogodišnjeg projekta od nacionalnog značaja, a ujedno i najvećeg razvojnog projekta u Hrvatskoj u području informacijsko-komunikacijskih rješenja usmjerenih na poboljšanje kvalitete života građana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja