KONFERENCIJA

Zamjenik Braut otvorio 11. susret jadranskih zavoda za prostorno uređenje

Razvoj održivog turizma u Primorsko-goranskoj županiji, analiza ranjivosti obalnog područja zbog podizanja razine mora te “PratiPlan” – sustav za praćenje promjena u tijeku izrade prostornih planova i javnih rasprava u fokusu su 11. susreta jadranskih zavoda za prostorno uređenje.

Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije domaćin je ovog susreta, a zamjenik župana Vojko Braut otvorio je konferenciju, u prisustvu ravnatelja Zavoda Adama Butigana i Bojana Linardića, ravnatelja Zavoda za prostorni razvoj pri resornom Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Otvarajući konferenciju, zamjenik župana Braut istaknuo je zadovoljstvo što je jedna od tema prostorno planiranje u funkciji turizma, uz nadu da će se otvoriti pitanje i prostornog planiranja pomorskog dobra. Čestitao je ravnatelju Butiganu na organizaciji susreta i istaknuo da s pozornošću iščekujemo prijedlog novog Zakona o prostornom uređenju.

“Teme morskih područja su zajedničke teme hrvatskih županija, ali i susjednih mora. Dio smo jadransko-jonske regije i naša promišljanja svih izazova nadilaze granice Republike Hrvatske. Ovdje smo u prilici da s kolegama stručnjacima u prostornom planiranju razgovaramo o dugoročnom i održivom planiranju”, izjavio je ravnatelj Linardić.

Ravnatelj županijskog Zavoda Butigan izjavio je kako je ovo prvi ovakav susret nakon dvije godine i prilika da pokažemo što i kako radimo te s kojim se izazovima susrećemo. “Glavni cilj ovog susreta je da razmijenimo informacije i definiramo zajedničke projekte koje ćemo samostalno ili putem Ministarsva aplicirati prema europskim fondovima”, zaključio je Butigan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari