KONFERENCIJA

Zamjenik Braut otvorio 11. susret jadranskih zavoda za prostorno uređenje

Idi na originalni članak

Razvoj održivog turizma u Primorsko-goranskoj županiji, analiza ranjivosti obalnog područja zbog podizanja razine mora te “PratiPlan” – sustav za praćenje promjena u tijeku izrade prostornih planova i javnih rasprava u fokusu su 11. susreta jadranskih zavoda za prostorno uređenje.

Oglas

Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije domaćin je ovog susreta, a zamjenik župana Vojko Braut otvorio je konferenciju, u prisustvu ravnatelja Zavoda Adama Butigana i Bojana Linardića, ravnatelja Zavoda za prostorni razvoj pri resornom Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Otvarajući konferenciju, zamjenik župana Braut istaknuo je zadovoljstvo što je jedna od tema prostorno planiranje u funkciji turizma, uz nadu da će se otvoriti pitanje i prostornog planiranja pomorskog dobra. Čestitao je ravnatelju Butiganu na organizaciji susreta i istaknuo da s pozornošću iščekujemo prijedlog novog Zakona o prostornom uređenju.

“Teme morskih područja su zajedničke teme hrvatskih županija, ali i susjednih mora. Dio smo jadransko-jonske regije i naša promišljanja svih izazova nadilaze granice Republike Hrvatske. Ovdje smo u prilici da s kolegama stručnjacima u prostornom planiranju razgovaramo o dugoročnom i održivom planiranju”, izjavio je ravnatelj Linardić.

Ravnatelj županijskog Zavoda Butigan izjavio je kako je ovo prvi ovakav susret nakon dvije godine i prilika da pokažemo što i kako radimo te s kojim se izazovima susrećemo. “Glavni cilj ovog susreta je da razmijenimo informacije i definiramo zajedničke projekte koje ćemo samostalno ili putem Ministarsva aplicirati prema europskim fondovima”, zaključio je Butigan.

Exit mobile version