VIRTUALNI SASTANAK

Zamjenik župana Mamula sudjelovao na 5. virtualnom sastanku čelnika Kine i zemalja Srednjeistočne Europe

Zamjenik župana Petar Mamula sudjelovao je na 5. virtualnom sastanku čelnika Kine i zemalja Srednjeistočne Europe koji je ove godine održan u Shenyangu, glavnom gradu kineske pokrajine Liaoning.

Događanje je okupilo preko stotinu sudionika od predstavnika kineskog ministarstva vanjskih poslova, čelnika kineskih pokrajina, veleposlanika i predstavnika 17 zemalja Srednjeistočne Europe – Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Češke, Estonije, Grčke, Hrvatske, Latvije, Litve, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije te Srbije.

U ime župana Zlatka Komadine, sudionicima događanja obratio se zamjenik Mamula osvrnuvši se na činjenicu da Primorsko-goransku županiju s pokrajinom Liaoning veže dugogodišnje prijateljstvo koje će sljedeće godine obilježiti 20 godina od potpisivanja sporazuma o prijateljskoj suradnji.

Upravo u okviru promicanja dobre suradnje Primorsko-goranska županija putem svoje Regionalne razvojne agencije i Trgovinske komore Pokrajine Liaoning u prosincu prošle godine organizirala je virtualni poslovni forum koji je okupio više od 150 sudionika u cilju gospodarskog umrežavanja dvaju regija. Tom prigodom predstavljen je i prvi županijski investicijski katalog na kineskom jeziku u Hrvatskoj što je izazvalo veliki interes kineske strane.

Zahvalivši organizatorima na uloženom trudu u organizaciji događanja zamjenik Mamula izrazio je nadu da bi se plasiranje farmaceutskih proizvoda Jadran galenskog laboratorija najavljeno na održanom Poslovnom forumu uskoro moglo postati stvarnost te poslužiti kao primjer načina na koji suradnja među prijateljskim regijama može pridonijeti konkretnim rezultatima.

U okviru virtualnog događanja uslijedio je sastanak za uspostavu regionalne poslovne suradnje na kojem su između ostalog sudjelovali predstavnici Regionalne razvojne agencije PGŽ te HGK- Županijske komore Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari