OBILAZAK RABA

Zamjenik župana Vojko Braut u radnom posjetu otoku Rabu

Zamjenik župana Vojko Braut sa suradnicima boravio je na otoku Rabu gdje je obišao ispostave županijskih Upravnih odjela za opću upravu i upravljanje imovinom te prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, upoznavši se s njihovim radom i radnim uvjetima.

Po obilasku ispostava, uputio se u OŠ Ivan Rabljanin na kojoj su u tijeku radovi vrijedni 12 milijuna kuna na dogradnji i uređenju novih sedam učionica. Kako je navela ravnateljica Anamari Šarin, završetak radova očekuje se tijekom ljeta 2023. godine kada će se moći uvesti jedno smjenski rad u ovoj najvećoj od svih otočnih osnovnih škola. S ravnateljem srednje škole Markantuna de Dominisa Damirom Poparićem, dožupan i suradnici razgovarali su o problematici manjka zainteresiranih učenika za deficitarna zanimanja u jednim od najbitnijih segmenata poslovanja na otoku Rabu poput kuhara i konobara.

VIDEO DANA:

Prije godinu dana otpočela je s radom ispostava Doma za starije osobe „Mali Kartec“ u kojoj je od tada došlo do punog popunjenja kapaciteta štićenika Doma, ali još uvijek ne i zaposlenika, a što trenutno predstavlja poteškoće u samoj organizaciji rada, istaknula je glavna sestra Jelena Lučan pri posjeti ove županijske ustanove.

Obilazak je završen u trenutno najvećem radnom kolektivu na Rabu, specijalnoj bolnici Insula u kojoj 270 osoba brine za gotovo 20 tisuća pacijenata godišnje, a specijalna bolnica ističe se i po vrlo uspješnom financijskom poslovanju koje je prezentirala na sastanku ravnateljica Vesna Šendula.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari