OBILAZAK RABA

Zamjenik župana Vojko Braut u radnom posjetu otoku Rabu

Idi na originalni članak

Zamjenik župana Vojko Braut sa suradnicima boravio je na otoku Rabu gdje je obišao ispostave županijskih Upravnih odjela za opću upravu i upravljanje imovinom te prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, upoznavši se s njihovim radom i radnim uvjetima.

Oglas

Po obilasku ispostava, uputio se u OŠ Ivan Rabljanin na kojoj su u tijeku radovi vrijedni 12 milijuna kuna na dogradnji i uređenju novih sedam učionica. Kako je navela ravnateljica Anamari Šarin, završetak radova očekuje se tijekom ljeta 2023. godine kada će se moći uvesti jedno smjenski rad u ovoj najvećoj od svih otočnih osnovnih škola. S ravnateljem srednje škole Markantuna de Dominisa Damirom Poparićem, dožupan i suradnici razgovarali su o problematici manjka zainteresiranih učenika za deficitarna zanimanja u jednim od najbitnijih segmenata poslovanja na otoku Rabu poput kuhara i konobara.

VIDEO DANA:

Prije godinu dana otpočela je s radom ispostava Doma za starije osobe „Mali Kartec“ u kojoj je od tada došlo do punog popunjenja kapaciteta štićenika Doma, ali još uvijek ne i zaposlenika, a što trenutno predstavlja poteškoće u samoj organizaciji rada, istaknula je glavna sestra Jelena Lučan pri posjeti ove županijske ustanove.

Obilazak je završen u trenutno najvećem radnom kolektivu na Rabu, specijalnoj bolnici Insula u kojoj 270 osoba brine za gotovo 20 tisuća pacijenata godišnje, a specijalna bolnica ističe se i po vrlo uspješnom financijskom poslovanju koje je prezentirala na sastanku ravnateljica Vesna Šendula.

Exit mobile version