DONOSIMO PROGRAM

Zanimljive aktivnosti pripremljene ovog lipnja u Matuljima

Foto: Facebook/ Općina Matulji

Turistička zajednica općine Matulji pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i TZ Kvarnera, te u suradnji sa tvrtkom Partenca iz Matulja i Magic Sole iz Kastva i njihovim licenciranim bike vodičima ove srijede u 16 sati počinje sa interpretacijskim vožnjama e-biciklima za turiste i njihove domaćine na četiri jezika.

Mjesto polaska je Oštarija “Mala riba (nova lokacija)”, Dalmatinskih brigada 22a, Matulji.

Ove srijede na rasporedu je vožnja One su hodile – u čast mlekaricama ali i svim ženama koje su teško živjele i pješke zarađivale za život. Vožnja ima 18 km i 540 m visinske razlike. Osim same vožnje i posjeta počivalima posjetiti ćemo i OPG Kos, OPG Jarbola Ružić i  restoran Stanciju Kovačići.

Druge srijede na redu je vožnja TRAMONTANA te se prijave primaju na tzmatulji@tzmatulji.hr zaključno sa utorkom u 12 sati ili do popunjenja.

U subotu, 10. lipnja od 10 – 13 sati u centru Matulja održati će se “Mini festival Briške češnje” u suradnji sa našim pobratimima iz občine Brda. Na prodajno-degustacijskom festivalu predstaviti će se voćari sa trešnjama i kmetija Primar sa marmeladama, vinom, rakijama, likerima, salamama…, a biti će tu i glazbe.

U petak, 16.06. sa početkom u 19 sati nastavljamo sa Uvertirom u Matuljske ljetne večere – Tramontana će vas ofriškat i to programom Matujski kastavci – Kastavski matujci – koncertom djece koj pohađaju glazbenu školu u Kastvu.

Najavljujemo i zajedničku biciklijadu “Matujska kartulina Na meji brez meje – Na granice bez granice” koja će se održati u nedjelju, 25.06. Okupljanje je ispred restorana Carpe Diem u Rupi, a u 10 sati krećemo preko Jelšana u Novokračine, te ćemo posjetiti Novokrajsku jamu, a onda ćemo preko Sušaka, Lisca i Škalnice nastaviti do muzeja u Lipi, te na ručak na polaznu točku.

Prijave se primaju putem online poveznice, a kotizacija iznosi 15 eura i plaća se TIC-u Ilirska Bistrica.

Za više detalja od svima najavljenim događajima posjetite www.tzmatulji.hr ili nazovite na 098/326-660.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari