EVO DETALJA

Započele prijave za 14. generaciju Startup inkubatora Rijeka

Javni poziv za ulazak nove generacije korisnika Startup inkubatora Rijeka ostaje otvoren do 2. listopada, a 20. rujna započinje i novi ciklus programa Startup Lite.

Startup inkubator Rijeka, koji djeluje u prostoru RiHub-a, pruža besplatnu podršku u razvoju poslovnih ideja fizičkim osobama koje žele postati poduzetnici, odnosno namijenjen je osobama koje samostalno ili unutar tima žele razviti svoju poduzetničku ideju.

Program inkubacije traje 8 mjeseci, a sastoji se od brojnih radionica i predavanja, podijeljenih u tri tematska modula: Validacija ideje, Razvoj proizvoda, pravni aspekti i financije te Izlazak na tržište, koji omogućuju korisnicima da svoje inicijalne ideje oblikuju, upotpune i dorade u skladu sa zahtjevima tržišta i suvremenog poslovanja.

Zainteresirani za ulazak u 14. generaciju mogu se prijaviti popunjavanjem prijavnice dostupne na web stranici Startup inkubatora Rijeka.

Po izvršenoj prijavi kandidati će biti pozvani na prezentaciju svoje poslovne ideje pred komisijom, a konačnu odluku o ulasku timova u 14. generaciju korisnika donosi Programsko vijeće Startup inkubatora. Ključni kriteriji za vrednovanje prijava su motiviranost i spremnost prijavljenih timova za razvoj poslovne ideje, ocjena inovativnosti i tržišnog potencijala ideje, te stupanj razrade ideje.

Za sve potencijalne korisnike kojima je potrebna podrška i pomoć u sastavljanju prijave i analizi poslovne ideje, 19. rujna 2022. u prostoru RiHuba s početkom u 17 sati, bit će organizirana radionica pod nazivom „Kako do ideje i prijave za Startup“, a svi koji na radionici žele sudjelovati trebaju se prijaviti na mail adresu startup@rijeka.hr.

Tijekom procesa koji traje osam mjeseci i u potpunosti je besplatan, korisnicima je osigurana  sustavna podrška u razvoju poduzetničkih inicijativa i to kroz specijalizirane edukacije, individualne konzultacije s mentorima iz različitih stručnih područja te osiguranje prostora i prateće infrastrukture.

Korisnicima je osigurana podrška u razvoju i provedbi poslovnog plana, a za najuspješnije timove osigurana je i novčana potpora u visini od 25.000,00, 50.000,00 te 100.000,00 kuna za pokretanje poslova u Rijeci.

Ana Dražul i Marina Mrazovac, članice pobjedničkog tima 13. generacije Startup inkubatora koje stoje iza poslovne ideje „Educational Piano Games – NOMI app“ pozvale su sve zainteresirane  da se prijave, jer kako ističu, riječ je o neprocjenjivom iskustvu. „Mnogi ljudi imaju ideju, međutim kako to ne bi ostalo samo na ideji, kako bi se ona sprovela u djelo potrebni su i znanje i informacije, a upravo to je ono najvrijednije što smo u Startupu dobile“, istaknule su i dodale neprocjenjivu podršku mentora koji su ih vodili tijekom cijelog procesa i s njima dijelili svoje znanje i ideje. „Statup inkubator odlična je odskočna daska za sve one koji imaju neku ideju, ali ne znaju točno na koji način je sprovesti u djelo“, složne su Dražul i Mrazovac.

Kako je objasnila pročelnica Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke Jana Sertić, prijaviti se mogu sve fizičke osobe koje imaju poslovnu ideju, a nemaju osnovan obrt ili poduzeće. „Svim odabranim timovima pružamo infrastrukturnu podršku u vidu prostora u RiHubu kojeg mogu koristiti, povezivanje s potencijalnim investitorima, kao i mentorsku podršku koja je jedan od najvažnijih segmenata ovog programa budući da imamo mentorsku mrežu koja okuplja više od 40 mentora, stručnjaka iz najraznovrsnijih područja“, objasnila je Sertić.

Članica stručnog žirija na Demo danu 13. generacije i buduća mentorica Ani Gerbin istaknula je kako je program Startup inkubatora strukturiran na način da kontinuirano potiče timove da se trude i rade. „Startup inkubator odlično je mjesto za validaciju poslovnih ideja, za ostvarivanje novih poslovnih kontakata kao i kontinuirani rast i razvoj na osobnoj razini“, završila je Gerbin.

Osim prijava za novu generaciju Startup inkubatora, valja spomenuti i početak novog ciklusa programa Startup Lite koji započinje 20. rujna.

Program je namijenjen svim zainteresiranim građanima i poduzetnicima te je besplatan za korisnike.

Startup Lite je otvorenog tipa, a korisnicima će kroz 9 radionica pružiti osnovna znanja iz različitih tematskih područja vezanih za poduzetništvo.

Najave, odnosno raspored radionica bit će objavljen na web stranici i Facebook stranici Startup inkubatora, a zainteresirani se mogu prijaviti putem e-pošte startup@rijeka.hr

Startup Lite i Startup Creative dva su edukacijska programa koja su osmišljena i pokrenuta kao integralni dio usluga Startup inkubatora u prvoj polovici 2022. godine.

Startup Lite predstavlja sažetu inačicu inkubacijskog programa koja uključuje radionice za stjecanje i razvoj osnovnih poslovnih i poduzetničkih vještina i kompetencija, dok je Startup Creative namijenjen razmjeni poduzetničkih znanja i iskustava iz područja kreativnih i kulturnih industrija.

U proljetnom ciklusu oba programa, koji je održan od početka ožujka do sredine travnja 2022., održano je ukupno 17 radionica i jedan stručni panel, sudjelovalo je 17 predavača i 291 korisnik. Oba programa su otvorenog tipa, bez preduvjeta za sudjelovanje, a za korisnike su besplatni.

Startup inkubator Rijeka pokrenut je 2013. godine i  integralni je dio Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke, a ciljevi su mu stvaranje poticajnog okruženja za samozapošljavanje kroz realizaciju vlastitih poslovnih ideja, podizanje poduzetničkih kompetencija te utjecaj na razvoj poduzetničke kulture.

Do danas je usluge inkubatora koristilo ukupno 520 korisnika iz 215 timova, održano je ukupno 1.164 individualnih konzultacija mentora s korisnicima te 379 edukacija. Najboljim timovima u posljednje četiri generacije osigurane su novčane potpore u ukupnom iznosu od 700.000 kn za pokretanje poslovanja u Rijeci i daljnji razvoj poslovne ideje.

Mentorska mreža Startup inkubatora trenutno broji 46 stručnjaka, inovatora i poduzetnika iz različitih tematskih područja, koji stoje na raspolaganju korisnicima u rješavanju specifičnih izazova.

Startup inkubator djeluje u prostoru RiHub-a, u kojem je korisnicima na raspolaganju co-working prostor, konferencijska dvorana, soba za sastanke, lounge zona i kuhinja.

Poziv za podnošenje prijava poslovnih ideja i ulazak 14. generacije timova u STARTUP inkubator Rijeka

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari