Započeli radovi na Sportsko-rekreacijskom centru Dobreć

Rok za završetak radova 8. lipnja 

Započeli su radovi na uređenju Sportsko-rekreacijskog centra Dobreć koji će biti potpuno energetski obnovljen, rekonstruirat će se nadstrešnica vanjskog prostora, postaviti nova rasvjeta terena te električni priključak potreban za održavanje različitih manifestacija. Sportsko-rekreacijski centar Dobreć će pored ugostiteljskog objekta i prostora za društvene namjene sadržavati sportski dječji kutak sa spravama za vježbanje, boćalište, multifunkcionalni sportski teren za mali nogomet, košarku, odbojku i badminton.

Grad Opatija je na natječaju Lokalne akcijske grupe “Terra liburna” dobio bespovratna sredstva u iznosu od 388 tisuća kuna za prenamjenu postojeće građevine u sportsko-rekreacijski centar Dobreć. Riječ je o natječaju za ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Bespovratna sredstva osigurana su iz proračuna Europske unije, odnosno Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj te državnog proračuna RH . 

Cijeli će prostor biti prikladno uređen za održavanje raznih manifestacija, osobito za našu Marunadu u Dobreću. Bit će uređena i pristupna cesta, a u pregovorima smo i oko otkupa dijela susjednog zemljišta kako bismo zaokružili investiciju. Uređeni prostor ćemo predati na upravljanje Mjesnom odboru, kako bi organizirali društveni život u mjestu. Ovim radovima ujedno otvaramo proljetni investicijski val u Opatiji, kazao je gradonačelnik Ivo Dujmić.

Projekt uređenja sportsko-rekreacijskog centra ukupno je vrijedan 480 tisuća kuna, 80 posto sredstava je bespovratno te će razliku u iznosu od 92 tisuće kuna osigurati Grad Opatija.

Izražavam zadovoljstvo što ćemo dobiti obnovljen i primjeren prostor jer je ovo oduvijek bilo mjesto društvenog okupljanja naših ljudi. Naši su stariji mještani sami sagradili objekt boćarije, a jedan modernizirani prostor nam sada nedostaje kako bismo ostvarili sve naše planove za dizanjem kvalitete života na Dobreću. U planu imamo organizirati razne društvene događaje, naglasila je predsjednica Vijeća mjesnog odbora Dobreć dr. sc.Lorena Bašan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari