DO 2023. GODINE ĆE BITI GOTOVA

Započeli radovi na uređenju Vile Angioline

Započeli radovi na uređenju Vile Angioline

Započeli su radovi na uređenju Vile Angioline. Riječ je o projektu financiranom sredstvima EU iz ITU mehanizma putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Cilj je projekta obnova, očuvanje i revitalizacija objekata kulturno-povijesne baštine te kreiranje nove kulturno-turističke ponude na području Urbane aglomeracije Rijeka.

Ugovorena vrijednost građevinskih radova iznosi 4.598.065,80 kn (bez PDV-a). Gradu Opatiji je kroz projekt odobren iznos bespovratnih sredstava od 3.633.699,16 kuna. Izvođač radova je Izgradnja d.o.o., glavni projekt izradila je tvrtka Arbi d.o.o., a nadzor obavlja tvrtka Barč d.o.o.

Grad Opatija je vlasnik Vile Angioline, a korisnik zgrade je Hrvatski muzej turizma, specijalizirana nacionalna muzejska ustanova koja prikuplja, čuva, istražuje i prezentira materijalnu i nematerijalnu baštinu turističkog sadržaja. Rekonstrukcijom i sanacijom zgrade ne samo da će se spriječiti degradacija i propadanje zaštićenog kulturnog dobra, već će se osigurati i značajno bolji uvjeti za rad muzejske ustanove. Hrvatski muzej turizma je tijekom trajanja radova zatvoren za posjetitelje, no nastavit će svoju redovnu i izložbenu djelatnost obavljati i dalje.

VIDEO DANA:

Vila Angiolina, spomenik je nulte kategorije i mjesto rođenja turizma u Opatiji. Dolaskom riječkih patricija, oca i sina Iginija i Paola Scarpe koji su 1844. godine uredili ljetnikovac – Vilu Angiolinu Opatija otvara vrata čitavom nizu slavnih gostiju i putnika, koji destinaciju prepoznaju kao ugodno zimovalište i lječilište.

Rok za dovršetak radova je početak iduće 2023. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari