OSNOVNA ŠKOLA

Policija primorsko-goranske županije održala predavanja o cyber kriminalitetu u OŠ Ivana Mažuranića

Policija primorsko-goranske županije održala predavanja o cyber kriminalitetu u OŠ Ivana Mažuranića

Predavanja su organizirana u suradnji Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske i djelatnika Osnovne škole Ivana Mažuranića u Novom Vinodolskom

Jučer su u Osnovnoj školi Ivana Mažuranića u Novom Vinodolskom, u povodu obilježavanja „Dana sigurnijeg interneta“, održana predavanja na temu „Elektronički kriminalitet“ za učenike četvrtih i sedmih razreda.

Predavanja su organizirana u suradnji Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske i djelatnika Škole, a održao ih je za 40-ak učenika policijski službenik Dario Tonković. Tom prilikom učenici su se upoznali s oblicima elektroničkog kriminaliteta i problemom zlouporabe tzv. novih tehnologija, ali i sa zakonskom regulativom te načinom postupanja u slučaju susretanja s počinjenjem kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djece.

Policijski službenik Tonković je učenike posebno upozorio na opasnosti slanja i prosljeđivanja seksualno eksplicitnih fotografija, kao i poruka vršnjacima, tzv. sexting. Riječ je o obliku seksualno rizičnog ponašanja tinejdžera koji zbog gubitka nadzora nad proslijeđenim sadržajima može dovesti do elektroničkog nasilja, ali i promiskuitetnog ponašanja tinejdžera.

Podsjećamo, inicijativa obilježavanja Dana sigurnijeg interneta 8. veljače pokrenuta je 2004. godine u okviru Programa za sigurniji internet Europske komisije. Tako se u mjesecu veljači pozivaju obrazovne i druge institucije da organiziraju aktivnosti za stvaranje sigurnijeg i primjerenijeg interneta za djecu i mladež u cilju upozoravanja na opasnosti internetskog područja te podsjećanja na načine otklanjanja tih opasnosti.

Tijekom obilježavanja ovog tematskog Dana, policijski službenici Odjela prevencije planiraju edukacije za učenike i u drugim osnovnim školama na području grada Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari