56 NASTAVNIKA

Započelo usavršavanje primorsko-goranskih nastavnika za provedbu novog predmeta “Škola i zajednica”

U Srednjoj talijanskoj školi u Rijeci održano je prvo usavršavanje 56 nastavnika iz čak 17 primorsko-goranskih škola za provedbu novog fakultativnog predmeta “Škola i zajednica” čiji su kurikulum zajednički izradili Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, Sveučilište u Rijeci i Prva hrvatska riječka gimnazija.

Mentorski tim iz IDIZ-a čine Zrinka Ristić Dedić, Boris Jokić, Nikola Baketa, Jana Šimon, Arian Peharda i Marko Kovačić.

Podsjetimo, novi fakultativni predmet „Škola i zajednica“, namijenjen je učenicima drugih i trećih razreda srednje škole, a od rujna ulazi u 17 primorsko-goranskih škola koje su za to iskazale interes.

VIDEO DANA:

Kako piše u uvodu kurikuluma, predmet “Škola i zajednica” učenicima bi trebao pružiti jedinstveno, inovativno i sadržajno odgojno-obrazovno iskustvo. Jedna od značajki je i da učenici sudjeluju u aktivnostima učenja usmjerenih prepoznavanju, analiziranju i kritičkom promišljanju problema u svojoj lokalnoj zajednici, a ideja je da na nastavi gostuju i predstavnici različitih organizacija, institucija i ustanova iz zajednice.

U konačnici, učenici bi trebali razviti osnovu za dugoročno konstruktivno djelovanje usmjereno osobnoj i društvenoj dobrobiti ljudi i prostora u kojem žive i odrastaju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari